DUGO SE ČEKALO / Potvrđena je optužnica u slučaju Uljanik teška 900 milijuna kuna! Sada napokon može i suđenje početi

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Trinaestooptužena je tvrtka Uljanik plovidba iz Pule, koja je poslije promijenila ime u Alpha Adriatic, a poslovala je s Uljanikom

2.2.2022.
12:47
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Županijski sud u Rijeci potvrdio je optužnicu u slučaju Uljanik. Slučaj je težak čak 900 milijuna kuna, a prvo ročište bit će određeno naknadno.

Optužnica je podignuta protiv prvookrivljenoga bivšeg člana uprave Uljanika Marinka Brgića te još jedanaestorice bivših čelnika Uljanika i 3. maja zbog zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, a za jednog okrivljenika i zbog subvencijske prijevare, kojima je počinjena šteta oko 900 milijuna kuna, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ISTARSKI HDZ: /

'Stečaj 'Uljanika' IDS želi iskoristiti za napad na Vladu i HDZ'

Image
ISTARSKI HDZ: /

'Stečaj 'Uljanika' IDS želi iskoristiti za napad na Vladu i HDZ'

Okrivljena jedanaestorica bivša čelnika Uljanika

Uz prvookrivljenoga bivšeg člana uprave Uljanika Marinka Brgića, drugookrivljeni je bivši direktor Uljanik plovidbe Dragutin Pavletić, trećeokrivljeni bivši član uprave Uljanika Veljko Grbac, četvrtookrivljeni bivši predsjednik uprave Uljanik grupe Giani Rossanda.

Slijede bivši predsjednik uprave Uljanik grupe Anton Brajković, bivši direktor Uljanik Brodogradilišta Silvan Kranjc, bivši direktori 3. maja Zdravko Pliško i Maksimilijan Percan, tadašnji direktor Uljanik Pomorstva za usluge Elvis Pahljina, direktor Uljanik Shipmanagmenta Darko Šorc, bivši direktor 3. maja Domagoj Klarić i bivši direktor Uljanik Brodogradilišta Eduard Milovan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trinaestooptužena je tvrtka Uljanik plovidba iz Pule, koja je poslije promijenila ime u Alpha Adriatic, a poslovala je s Uljanikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo