POTROŠAČI SU PREVARENI! / Nakon brojnih pritužbi Osječana inspekcija napokon reagirala...

Image
Foto: Thinkstock

Nakon brojnih pritužbi Osječana na tvrtku koja ih lažnim obećanjima mami na prezentaciju skupih proizvoda upitne kvalitete, aktivirale su se inspekcijske službe.

27.12.2016.
14:02
Thinkstock
VOYO logo

Riječ je o tvrtki Istria Gold d.o.o. koja je telefonskim pozivima i pisanim pozivnicama pozivala građane na prezentacije. Tom su prilikom onima koji na prezentacije dođu obećavali poklone. No, poklone nisu dijelili ako kupac ne kupi niti jedan proizvod.

S druge strane, proizvodi koji su se prodavali upitne su kvalitete, nejasnih deklaracija, te se prodaju po cijenama nekoliko tisuća kuna višim od stvarnih tržišnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj je prijavljen Upravi za stacionarnu zdravstvenu zaštitu i inspekcijske poslove Ministarstva zdravstva, te je farmaceutska inspekcija 22. studenoga obavila nadzor sjedišta tvrtke (Strossmayerova 200), pozivnog centra (Strossmayerova 173) i skladišta tvrtke (Nikole Š. Zrinskog 9, Višnjevac).

“Tijekom farmaceutsko-inspekcijskog nadzora utvrđeno je da trgovačko društvo Istria Gold d.o.o. obavlja promet na malo pulsirajućim elektromagnetskim madracima proizvođača Oxford Medical Instruments koje proizvođač nije namijenio za dijagnosticiranje, liječenje i ublažavanja bolesti", piše u očitovanju Ministarstva zdravstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Također je utvrđeno da uz originalnu uputu za upotrebu trgovačko društvo Istria Gold d.o.o. prilaže uputu na hrvatskom jeziku koja bi mogla dovesti u zabludu treće osobe da proizvod koji proizvođač nije namijenio za dijagnostičke ili terapeutske svrhe, odnosno koji nije medicinski proizvod, liječi i ublažava bolesti. Stoga je trgovačkom društvu Istria Gold d.o.o., sa sjedištem u Osijeku, J. J. Strossmayera 200, rješenjem zabranjeno stavljati u promet pulsirajuće elektromagnetske madrace s namjenom liječenja i ublažavanja bolesti”, stoji u očitovanju koje potpisuje ministar Milan Kujundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo