POTRESNO PRIZNANJE SDP-OVE ZASTUPNICE: / 'Vozač Hitne pomoći je ušao u stražnji prostor i pokušao me silovati. Bila sam studentica'

Image

Barbara Antolić Vupora podijelila je svoje mučno iskustvo

28.1.2021.
11:21
VOYO logo

Jutros je na konferenciji za medije u Saboru SDP-ova saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora hrabro istupila i prepričala svoje vlastito mučno iskustvo koje je doživjela u vozilu hitne pomoći.

"Bila sam studentica, a na putu do bolnice vozač vozila Hitne pomoći ušao je u stražnji prostor i pokušao me silovati", kazala je Antolić Vupora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bila sam u polusvjesnom stanju'

"Bila sam u polusvjesnom stanju, ali uspjela sam se oduprijeti. Kad je on vidio da neće uspjeti u svom naumu bez da me ozlijedi, odustao je", kazala je SDP-ova zastupnica. Završila je u bolnici. "Završila sam u bolnici tada. Nije mi palo na pamet reći to tada nikome", kazala je.

"Danas sam to rekla jer želim se nastaviti na grudu snijegu koju su ta silna svjedočenja proizvela", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj i zemljama regije u tijeku je velika akcija "Nisam tražila" u kojoj žene žrtve seksualnog nasilja objavljuju svoja iskustva.

"Od mog osobnog iskustva prošlo je 35 godina. Imala sam mogućnosti reći, ali nisam, nije to samo strah. To je emocionalna zamka koja se može otvoriti ako se više žena odvaži. Da se ne pita zašto nisi prijavila tada ili tražila si – i protiv toga se treba boriti.", rekla je Antolić Vupora na SDP-ovoj konferenciji za medije na temu "Zaštitimo žene žrtve nasilja!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako su žrtve u istom prostoru s počiniteljem i ako u tom prostoru ima ljudi koji su uz počinitelja, kako očekivati da će netko iznijeti sve relevantne činjenice? To nije ljudski. Treba postaviti stvari tako da će žrtva biti zaštićena od daljnjeg zlostavljanja, to treba zakonski urediti. Konkretna rješenja leže u izmjeni kaznenog zakona, to je vladajućima dužnost učiniti. Dužnost vladajućih je pomoći ljudima, pogotovo žrtvama", kazala je.

Zbog toga SDP traži da se zakonski rok od tri mjeseca za priajvu seksualnog napastovanja izmjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo