TUGA ZA PREMINULIM BESKUĆNIKOM / Potresni post Fra Iličića: 'Dragec je u hladnjači i nema pravo na besplatni pokop'

Image
Foto: Screenshot Instagram Dominik Iličić

Priča o Dragi izazvala je brojne reakcije, a fra Iličić je objavio detalje zašto nema pravo da država pokrije trošak njegova ukopa. Pozvao je na akciju

6.3.2024.
10:42
Screenshot Instagram Dominik Iličić
VOYO logo

Na stotine reakcija na Instagramu u srijedu je izazvala objava fra Ivana Dominika Iličića koji je na Instagramu objavio potresnu vijest o preminulom beskućniku Dragi Ognjačeviću iz Zagreba.

Fra Ilićić je ojavio: "Dragi prijatelji, preminuo je prije tjedan dan dragi siromah Drago Ognjačević. Nema nikoga svoga, roditelji su mu nekoć preminuli, a nikad se nije ženio. Budući da je imao malu mirovinu i nije primao socijalnu pomoć nema pravo na besplatni pokop. Inače država to riješi za beskućnike koji primaju socijalnu pomoć. U ovom slučaju je sustav na neki način zakazao jer je i Drago potrebiti. On je već tjedan dana u hladnjači u mrtvačnici dok se pokušavalo srediti besplatni pokop preko države, ali se nije uspjelo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zazvao je pomoć da se Drag što prije dostojanstveno pokopa.

"Troškovi u sprovodnom poduzeći su veći od tisuću eura. Skupimo i puno više od toga kako bi Drago nakon smrti mogao pomoći svojim prijateljima, korisnicima i prodovačima časopisa za pomoć potrebitima Ulične svijetiljke. Sve što bude višak bit ce za njihove potrebite korisnike. Uprava Uličnih svjetiljki je preuzela brigu za njegov pokop stoga možete pomoć uplatiti direktno njima. Učinimo djelo milosrđa, mrtvoga pokopati. Bog vas blagoslovio i nagradio", naveo je fra Iličić u svom postu te na svom Instagramu naveo kako se može uplatiti pomoć za pokrivanje troškova Dragecovog ukopa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO Prenoćište za beskućnike dobiva novu adresu, no samo do proljeća

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo