POTRESI SU NAPRAVILI ŠTETU I NA SJEVERU HRVATSKE: / Radimir Čačić proglasio elementarnu nepogodu za neke gradove i općine

Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
21.1.2021.
10:18
Marko Dimic/PIXSELL
VOYO logo

Varaždinski župan Radimir Čačić proglasio je prirodnu nepogodu nastalu uslijed uzastopnih potresa za područja gradova Lepoglave i Varaždinskih Toplica te općine Bednje, izvijestili su u četvrtak iz Županije.

Uzastopni potresi krajem 2020. i početkom 2021. godine na području Lepoglave, Varaždinskih Toplica i Bednje uzrokovali su materijalne štete na stambenim, gospodarskim, sakralnim i kulturnim objektima. Prema preliminarnoj procjeni gradskih i općinskih povjerenstava, šteta iznosi 18,9 milijuna kuna te je župan Čačić u srijedu, 20. siječnja, proglasio prirodnu nepogodu od potresa na tim područjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradska i općinska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda sada imaju obvezu u zakonskom roku od 50 dana od dana proglašenja prirodne nepogodne upisati konačnu procjenu šteta u Registar šteta te je dostaviti Županijskom povjerenstvu. Ono će konačne procjene dostaviti Državnom povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda sa zahtjevom za dodjelu pomoći ublažavanja i uklanjanja posljedica od potresa, izvijestili su iz Varaždinske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo