'POPUT GRMLJAVINE' / Potres pogodio područje kod Zadra: 'Bome je treslo'

Image
Foto: EMSC

Kratak, ali jak udar osjetio se na području Gračaca pa sve do Vodica, a EMSC izvještava da se potres dogodio na dubini od 10 kilometara

16.2.2024.
6:29
EMSC
VOYO logo

O potresu su se oglasili na stranicama Ravnateljstva civilne zaštite:

"Jutros, 16. veljače, u 3 sata i 50 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su potres umjerene jakosti s epicentrom kod Zatona Obrovačkog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Magnituda potresa iznosila je 3,3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V (pet) stupnjeva EMS ljestvice. Potres se osjetio na području oko Obrovca, Benkovca i Zadra. Nakon navedenoga, uslijedio je niz slabijih potresa od kojih je najjači bio magnitude 1,7 prema Richteru, u 4 sata i 51 minutu.

Županijski centar 112 Zadar zaprimio je jednu dojavu građana o potresu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema prvim informacijama, potres jačine 2,8 prema Richteru pogodio je područje kod Zadra oko 3.50 sati, javlja EMSC.

Kratak, ali jak udar osjetio se na području Gračaca pa sve do Vodica. EMSC izvještava da se dogodio na dubini od 10 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tutnjava i lagana vibracija", "Kao grmljavina", "Bome je treslo", samo su neka od svjedočanstava koje su svjedoci ostavili na stranicama EMSC-a.

POGLEDAJTE VIDEO: Kumila i molila za bržu obnovu nakon potresa. Isplatilo se: 'Oprostite što sam bila dosadna. Muž mi je bolestan'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo