POTRES NA KAPTOLU: / Sveta Stolica se umiješala u borbu za crkvene milijune - Papa pritisnuo Bozanića zbog sumnjivih poslova

Image

Zbog sumnjivih kaptolskih poslova, na koje je nedavno upozorio donedavni nuncij D'Errico, Papa je pritisnuo hrvatskog kardinala Josipa Bozanića.

4.7.2017.
8:36
VOYO logo

Kako doznaje Nacional, to je izazvalo veliku dramu u crkvenim krugovima, a ista je doživjela vrhunac uoči imenovanja Giuseppea Pinta za novog apostolskog nuncija.

Bozaniću naređeno da smijeni dekana Miju Gabrića

Sveta Stolica tako se najizravnije umiješala u kaptolski rat za crkvene milijune te izazvala prilične potrese na Kaptolu, potvrdila su tri neovisna crkvena izvora za Nacional. Svećenik koji je poželio ostati potpuno anoniman tvrdi da je Signatura, odnosno viši sud Svete Stolice, 'naredila Josipu Bozaniću da smijeni prebendarskog dekana Miju Gabrića te da preispita poslovanje prebendara'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bozanića uspoređuju s Francom Rodeom

Svećenik je ispričao da je među prebendare uvedena prisilna uprava predvođena biskupom Mijom Gorskim te da se Bozanića u crkvenim krugovima već neko vrijeme uspoređuje s bivšim ljubljanskim nadbiskupom Francom Rodeom (kasnije prefektom Kongregacije za ustanove posvećenog života), inače kompromitiranog financijskim skandalima. Također je kazao kako se procjenjuje da su prebendari moguće izgubili i više od dvadeset milijuna eura u nekoliko poslovnih transakcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo