VIDEO: OVAKO IZGLEDA POTRAGA ZA MATEJEM / Sateliti kruže nad Beogradom, u akciji su i termovizijske kamere: 'Svaka informacija se provjerava, ma koliko čudna bila'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL / MUP

Potraga za nestalim Matejom Perišem ne staje ni tijekom noći. Nadu bude satelitske snimke, no problem je loša kvaliteta samih snimki

16.1.2022.
10:17
Matija Habljak/PIXSELL / MUP
VOYO logo

Potraga za Matejem Perišem koji je prije dva tjedna nestao u Beogradu nastavila se i tijekom noći s subote na nedjelju, prenose srpski mediji.

Snimke noćne potrage za mladim Splićaninom objavljene su na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mateja su tražili pripadnici Mreže za opasnost Srbije kao i vatrogasci.

Traga se i pomoću satelitskih snimki na molbu Nenada Periša, oca nestalog mladića. Kako je objašnjeno, sateliti kruže nad Beogradom dva puta dnevno, a ukoliko se dogodi da su baš u vrijeme kada je Matej izašao iz kluba Gotik snimili njegove kretanje, onda bi te snimke bile od velike pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traga i Žandarmerija

Napominje se samo da je rezolucija satelitskih snimki loša i teško je prepoznati tko je na njima. One imaju mogućnost otkriti što se krije duboko pod zemljom, ali ne i što se nalazi u koritu rijeke.

Međutim, potraga za Matejem ne odvija se samo na rijekama i priobalju, već i na širem teritoriju Beograda. Policije u Smederevu, Pančevu i Požarevcu također sudjeluju u potrazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MUP Srbije je u kontaktu s kolegama iz drugih uprava i svi su obavješteni o toku istrage, a u istrazi sudjeluje i Žandarmerija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve se provjerava

"Svaka informacija koja dođe do nas ili njih, ma koliko ona bila čudna i ne poklapa se sa informacijama koje mi imamo, apsolutno svaku provjeravamo", rekao je inspektor MUP-a.

U potragu za Splićaninom koristili su se psi tragači, dronovi i termovizijske kamere pomoću kojih su snimani napušteni objekti. Ovo je rađeno kako bi potraga bila brža i efektivnija. Međutim do sada, ništa od toga nije urodilo plodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše informacija otkriveno je pregledom više od tisuću snimki sigurnosnih kamera i lociranjem Matejeva telefona. Utvrđeno je da je njegov telefon u jednom trenutku lociran kod restorana Savanova, a nekoliko minuta kasnije u blizini Velikog ratnog otoka.

Ove informacije poklapaju se sa snimkama na kojima se, navodno, vidi kako neko pliva rijekom Savom, odnosno kako se nešto kreće kroz vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo