'Potporom Kalmeti HDZ je preuzeo odgovornost'

Predsjednička kandidatkinja HNS-a Vesna Pusić izjavila je kako je pred Hrvatskom novo razdoblje u kojem ima šansu zauzeti utjecajnu poziciju unutar Europske unije.

13.12.2009.
15:41
VOYO logo

"Hoćemo li uspjeti u tome ovisi ponajviše o nama odnosno o tome kako ćemo se prezentirati i pristupiti Europskoj unji", poručila je Vesna Pusić u Puli na druženju s novinarima i građanima.

Dodala je kako je u međuvremenu donesen tzv. proračun Europske unije u sklopu kojeg je za Hrvatsku u 2012. i 2013. godini u fondovima predviđeno 3,5 milijarda eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Decentralizacija postaje pitanje naše efikasnosti u povlačenju tih sredstava. Stoga decentralizacija postaje ne samo pitanje pravednosti nego i pitanje racionalnosti te iskorištavanja naših potencijala što se znanja, sposobnosti i kreativnosti tiče", naglasila je Pusić.

Komentirajući slučaj s ministrom Kalmetom predsjednička kandidatkinja Vesna Pusić naglasila je kako je "HDZ potporom ministru Kalmeti preuzeo na sebe odgovornost za sve što je on radio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do sada smo tu odgovornost mogli individualizirati, no nakon izjašnjavanja u parlamentu činjenica je da je odgovornost za situaciju u HAC-u, HŽ-u i u telekomunikacijama preuzela cijela stranka. Uostalom, koalicijski partneri nisu željeli preuzeti tu odgovornost, što potvrđuje tezu da su razumijeli o čemu se tu radi", poručila je Pusić.

Ponovila je kako polemika između predsjednika Stjepana Mesića i bivšega premijera Ive Sanadera, u kojoj jedan drugom u javnim istupima prijete USKOK-ovom istragom, nije prepucavanje. Po njezinoj ocijeni Sanaderova reakcija je samo pokušaj da se izazove efekt da su radi o međusobnim političkim prepucavanjima kako u konačnici, kako je rekla, "nitko ne bi pitao kako je došlo do tog ugovora između INA-e i MOL-a".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednička kandidatkinja Vesna Pusić osim Pule posjetit će danas Umag i Poreč.

Prethodni članci:

arti-200912110425006arti-200912110004006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo