'GRAD PO MJERI ČOVJEKA' / Potop u Zagrebu, vatrogasci ispumpavaju vodu: 'Pa kako ću na posao? Luftićem ili plivajući'

Obilna kiša pada diljem zemlje pa je u nekim dijelovima opet došlo do poplava, a 'plivaju' i pojedini dijelovi Zagreba

16.11.2019.
14:11
VOYO logo

Pojedini dijelovi Zagreba su poplavljeni nakon obilne kiše, a ljudi su uzrujani jer nekima su ugrožene garaže i kuće dok se mnogi pitaju i kako će na posao. U pojedinim dijelovima grada je problematično zahvaljujući i nedogovornosti nadležnih, a na terenu su i vatrogasci. 

Zbog nakupljenog granja u odvodnim kanalima poplavljen je dio Maksimirske ceste nedaleko Tvornice Kraš. Vatrogasci su u akciji, a očekuje se i dolazak ekipe Vodovoda i odvodnje.

Iz JVP Zagreb kazali su Jutarnjem listu da djeluju na četiri lokacije, a uglavnom se radi o ispumpavanju vode iz kuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Radovi u ulici Donje Prekrižje za vrijeme obilnih kiša pretvaraju se u obilne lokve

Image

Radovi u ulici Donje Prekrižje za vrijeme obilnih kiša pretvaraju se u obilne lokve

Radovi u ulici Donje prekrižje traju već mjesecima i za vrijeme kiše je poplavljena jer se rupe pune vodom pa je stanarima sve teže doći do svojih domova.

Ogromna bujica iz Črnomerečkog potoka poplavila je ljudima ne samo put, nego i dvorišta i garaže.

''Na posao sam danas morala ići preko susjedove ograde jer je kroz moje dvorište ne moguće proći. Sreća što je suprug jutros otišao na posao autom inače bi i on bio potopljen, a materijalna šteta je već sad prevelika'', kazala je jedna građanka 24sata.

''Ubuduće ćemo plivajući ili luftićem na posao. Pa ovo nije normalno, događa se često, svakom malo većom kišnicom. Danas je nemoguće proći čak i višim autom ili kombijem. Ima pola metra vode, na terenu nema nikoga tko bi riješio ovaj problem'', požalio se jedan građanin govoreći o stanju na cesti prema Markuševcu

''Nakon par mjeseci suše, sada imamo poplavno stanje'', upozorila je inicijativa 'Spasimo potok Črnomerec': ''Rezultat nekonzultiranja sa strukom, lošeg održavanja potoka, odvodnje, zaštopanih drenaža i uređenja korita koje ubrzava protok vode rezultirao je time da se potok izlio te su kuće u ulici Črnomerečki potok poplavljene''.


O poplavi na Črnomercu, oglasio se i zastupnik u Gradskoj skupštini Renato Petek: ''Upozoravali smo da će se Veliki potok izliti kada padne jača kiša. Naime, prilikom uređenja, korita, ugrađen je beton i kamenje koje ubrzava, a ne da kontrolira bujicu vode''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Žao nam je svih susjeda koji su jutros pretrpjeli nepotrebnu materijalnu štetu'', kažu u inicijativi 'Spasimo potok Črnomerec' i dodaju: ''Ovaj, danas poplavljen servisni put, napravljen je prije oko dvije godine. Očigledno je izveden neadekvatno, dok je korito neodržavano. Između ostalog, mulj, granje i lišće nakupljeno u tom periodu dovelo je do zaštopavanja i izlijevanja potoka na novi servisni put i zatim cestu, čime su očigledni kardinalni propusti.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo