Poticajima države najavili su smrt prije rođenja

Prilikom otvaranja svjetovanja o mikrokreditiranju, premijerka Jadranka Kosor poručila je da će Vlada dati potporu svim poduzetnicima kako bi opstali i kako bi Hrvatska čim prije izašla iz krize.

4.3.2010.
15:20
VOYO logo

''Želim snažnu potporu Vlade svima koji unatoč teškoćama i krizi daju sve od sebe kako bi opstali i nastavili razvojne cikluse i nove perspektive te zaposlili nove ljude'', rekla je premijerka Jadranka Kosor prilikom otvaranja savjetovanja o mikrokreditiranju u organizaciji Hrvatske banke za obnovu i razvitak.

Kosor je poručila da je dosadašnja ekonomska politika omogućila amortizaciju posljedica svjetske ekonomske krize, te je dodala da je Vlada ''odgovornim ponašanjem i mjerama učinila sve da se s njom bori''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kredite za pokretanje ili spas poslovanja, naglasila je Kosor, dobit će oni koji ih zaista zaslužuju.

Govoreći o državnim poticajima za kupnju stanova, premijerka je rekla kako su im pojedini ''prije rođenja prognozirali smrt''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Najlakše je kritizirati, a teško je raditi i izgraditi'', poručila je Kosor.

Predsjednik Uprave HBOR-a Anton Kovačev istaknuo je kako je HBOR do sada podržao preko 41 tisuću projekata s gotovo 80 milijardi kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''I najveće drvo počinje iz malog sjemena – upravo su to naši mikropoduzetnici koji imaju velike mogućnosti rasta i razvoja'', rekao je Kovačev.

Dodao je da su u ovom kratkom roku već podijelili 15 milijuna eura, a doznaje se da je HBOR u pregovoru za još novih 20 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačev je također potvrdio kako je najvažniji kriterij za kredit kvalitetan program i kreditna sposobnost, te da nikakvih drugi prepreka nema.

Prethodni članak:

arti-201003010079006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo