POTEGAO JE ČAK IZ INDIJE U HRVATSKU ZBOG NAŠE PREDSJEDNICE: / 'Vidio sam ju na SP-u u Rusiji i jako me impresionirala'

Image
Foto: AFP

Zagreb je jučer obilježio Svjetski dan turizma

28.9.2019.
17:40
AFP
VOYO logo

U Hrvatskoj jučer je obilježen Svjetski dan turizma, a i Zagrepčane i turiste u Zagrebu dočekalo je pregršt iznenađenja, od postrojavanja Kravat pukovnije do povijesnih lekcija o Mariji Jurić Zagorki. No svakako je najspektakularniji bio nastup Ladaruica i orkestra ansambla Lado na kod Dolca.

U Zagrebu je turista sve više, a iako ljeti često tranzitni grad prema odredištu, sve je više onih koji dolaze baš u metropolu. Razlozi su im prilično raznoliki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidio sam vašu predsjednicu na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji i jako me impresionirala. Svu sreću vam želim. Vašoj zemlji i predsjednici", rekao je Nevil iz Indije za RTL.

Image
Foto: Screenshot/RTL

Tai je do Hrvatske potegnuo iz Šangaja samo zbog Igre prijestolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oduvijek je bio moj san posjetiti Hrvatsku. Moja frizerka kod kuće je iz Hrvatske i uvijek priča o ovoj zemlji. Stvarno je prekrasna zemlja, tako da mi je drago da sam došla", priča Anthie iz Kanade.

U odnosu na isto vrijeme prošle godine u Zagrebu je dva posto više gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najviše rast ima po dolascima, gosti iz SAD-a, Njemačke, Kanade, Koreje i Kine. Po noćenjima nam je u vrhu SAD, Njemačka i Kanada", rekla je za RTL Ivana Mahnić iz zagrebačkog TZ-a. I svi su imali jedinstvenu priliku - doživjeti jedan potpuno drukčiji petak u samom centru grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo