pronašao tri tisuće kuna / Pošteni nalaznik novca u Vodicama: 'Što ako je ostalo nekoj sirotinji ? Ne bih mogao mirno spavati'

Image
Foto: Shutterstock

Gospodin Tomislav Ivas Mede želi pronaći vlasnika tri tisuće kuna koje je našao na bakomatu

19.9.2019.
16:31
Shutterstock
VOYO logo

Blizu mesnice Miletić u Vodicama Tomislav Ivas Mede nemalo se iznenadio kad je na bankomatu HPB-a u četvrtak pronašao veći novčani iznos. Tomislav je kupovao meso pa je otišao na bankomat i tamo ugledao tri tisuće kuna koje je vlasnik zaboravio uzeti, prenosi portal Infovodice. Tomislav je odmah kontaktirao lokalni portal u želji da novac vrati vlasniku.

''Jesam li se usrećio ili ne, glupo je reći. Što ako je ostalo nekoj sirotinji? Ja ne bih mogao mirno spavati. Ja bih to vratio, a kako ću do njega, sada stvarno ne znam. Želio bih da se čovjek javi. Nije svaki drugi dan vadio tri tisuće kuna'', izjavio je pošteni nalaznik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novac je predao vodičkoj policiji

Zakon za pronalazak novca na bankomatima kaže da je riječ o kaznenom djelu 'utaja' iz članka 232. stavak 2 Kaznenog zakona. Kazna propisana zakonom za bilo koga tko protupravno prisvoji čak i nešto što je slučajno našao je dvije godine zatvora.

Tomislava takva sudbina naravno neće stići jer je on novac predao vodičkoj policiji. Infovodice su ga upitale što bi s novcem da ga je mogao zadržati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Pojeli bismo i popili, malo zapjevali i sve skupa počastili. A šta drugo!'', jednostavno je odgovorio Tomislav Ivas Mede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo