Poslodavci ponudili Vladi plaćanje stručne pomoći

18.12.2012.
9:11
VOYO logo

Ideja koja je spomenuta tijekom razgovora o predstečajnim nagodbama, kada je Hrvatska udruga poslodavaca ministru financija Slavku Liniću predložila da se angažiraju konzultanti za nagodbe s 30-tak najvećih tvrtki, proširila se i na angažmane u ministarstvima.

Doznaje se da je više predstavnika hrvatskih poslodavaca spremno uz Vladu financirati skupe međunarodne konzultante i za šire potrebe Vlade i svih pojedinih ministarstava. Poslodavci procjenjuju da bi
usluge vrhunskih konzultanata puno pomogle ministrima u vođenju složenih i
osjetljivih procesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada ministri trebaju odlučiti žele li stručnu pomoć. U Vladi su već razgovarali o timovima HUP-a unutar predstečajnih nagodbi, ali isključivo kao jedne nagodbene strane, te demantiraju da se ikad razgovaralo o angažmanu konzultanata na vođenju projekata unutar ministarstava.

Usluga od 16 tisuća dolara po danu

Najbolje svjetske konzultantske kuće, tzv. velika četvorka, prisutne su na hrvatskom tržištu, a njihove usluge koštaju od nekoliko stotina, pa čak i do 16 tisuća dolara po danu, piše Večernji list. To je cijena najkompleksnijih poslova, koji uključuju vođenje nacionalnih projekata ili superviziju projekata u internacionalnim kompanijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaći cjenik konzultanata koji je odredilo Ministarstvo gospodarstva kaže da se sat u bruto iznosu može naplatiti 110 kuna, ali za vođenje investicija plaća se 165 kuna, a za vođenje projekata 245 kuna. No, u praksi su cijene puno veće od spomenutih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo