emotivna komemoracija / Posljednji oproštaj od Vlade Divljana: Dom Omladine plakao i pjevao

U Domu Omladine održana je komemoracija za Vladu Divljana. Dvorana je primila sve njegove prijatelje i obožavatelje njegova lika i djela, a na pozornici je bila njegova velika slika na kojoj je nasmijan

10.3.2015.
15:55
VOYO logo

Komemoracija Vlade Divljana održana je danas u dvorani 'Amerikana' Doma omladine Beograda, a kremiranje je održano u 15 sati na Novom groblju u Beogradu.

Nekadašnji frontmen beogradskog vokalno instrumentalnog benda Idoli te istaknuti glazbenik jugoslavenskog novog vala godinama se borio s teškom bolešću (rak slijepog crijeva), a preminuo je 5. ožujka u Beču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvorana je primila sve njegove prijatelje i obožavatelje Vladinog lika i djela, a na pozornici je bila njegova velika slika na kojoj je nasmijan, kakvog će ga svi i pamtiti.

Osim njegove obitelji (sinova Stevana i Pavla, supruge Dine, tasta Dejana Đurovića), prisutni su bili Dušan Kojić Koja, Zdenko Kolar i Bajaga, a na pozornici su izveli nekoliko Vladinih dionica. Tu su bili i članovi sastava Ljetno kino iz Zagreba s kojima je nastupao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je govor održao legendarni glazbenik urednik i voditelj Studija B, Sloba Konjović, koji je podsjetio na stvaralačke faze Vlade Divljana.

Image
Foto: Screenshot

Sloba Konjović

"Ovdje smo da slavimo, ono što je Vlada ostavio Beogradu. To vrijedi i to će trajati", rekao je Sloba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na emotivan način se od Divljana oprostio i Svetozar Cvetković, koji je pričao o djetinjstvu i druženju s njim, kad su jedan drugoga zvali Vladica i Svetica.

Image
Foto: Screenshot

Svetozar Cvetković

"Život Vlade Divljana nikad se neće završiti. Vidimo se, Vladice. Tvoj Svetica", rekao je Cvetković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjesnik Ljubivoje Ršumović je s Divljanom radio predstavio 'Rock'n'roll za djecu' i seriju 'Fazoni i fore' te je naglasio kako je otišao jedan od najboljih.

Image
Foto: Screenshot

Ljubivoje Ršumović

"Znam da su bolesti posljedica nekih unutrašnjih problema i nezadovoljstva, zato mi je žao ako je postojalo nešto što ga je mučilo. Ako nije dobio dovoljno podrške od okoline ili se nije izgradio kako je želio. Bio je osoba vedra duha i plijenio je svojom pojavom, ali to je ono što je pokazivao u javnosti. Čak i u našem duetu ‘Sretan ti rođendan’, koji je posvećen djevojci koja ga je iznevjerila u ljubavi, osjećao se cinizam i satira", rekla je njegova kolegica Slađana Milošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pozornicu je izašao bend Ljetno kino te izveo pjesmu 'Samo jednu ljubav imam', a potom pozvali publiku da pjeva, no emocije su bile toliko jako da su mnogima krenule suze na oči.

Gile iz Električnog orgazma je s njima i Zdenkom Kolarom izveo 'Nebesku temu'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom su im se priključili Koja iz Discipline kičme i Bajaga te zajedno zapjevali pjesmu 'Rusija'.

Image
Foto: Screenshot

Bajaga

"Ovu pjesmu je Vlada najviše volio, ali nisam mogao zamisliti da ću je pjevati u ovakvoj prilici", rekao je Bajaga drhtavim glasom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo