DODATNI UDAR / Tko će ove godine na more? Stručnjak tvrdi da je neminovan rast cijena smještaja, evo kolike bi mogle biti cijene

Image
Foto: Srecko Niketic / Pixsell

Najavljuje se da bi zbog poskupljenja, mogle poskupiti i cijene apartmana, a prvi gosti dolaze nam već u travnju

19.2.2022.
9:12
Srecko Niketic / Pixsell
VOYO logo

Hrvatsku je zahvatila inflacija, a dodatni udar na standard građana je i poskupljenje struje i plina, koje nam stiže u travnju. U istom periodu, stižu nam i prvi turisti, piše Slobodna Dalmacija.

"S obzirom na to da rastu cijene energenata, hrane, građevnog materijala i svega drugog, nažalost, sve i da to hoće, privatni iznajmljivači ne mogu nuditi smještaj po cijenama koje su vrijedile prošle godine. Neminovno je da će cijena smještaja rasti, po nekoj mojoj procjeni, između 10 i 15 posto", rekao je Daniel Radeta, predsjednik udruge koja okuplja privatne iznajmljivače na zadarskom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DRŽAVA PRIJETI KAZNAMA /

Ozbiljno upozorenje frizerkama, građevinarima, automehaničarima...: Ne dogovarajte se o poskupljenju cijena!

Image
DRŽAVA PRIJETI KAZNAMA /

Ozbiljno upozorenje frizerkama, građevinarima, automehaničarima...: Ne dogovarajte se o poskupljenju cijena!

Većina vlasnika praonica posteljine podići će cijene svojih usluga zbog više cijene struje, a najvjerojatnije i sredstava za čišćenje. Smještaj bi na zadarskom području za apartman za dvije osobe, koji se sastoji od kuhinje, sobe i kupaonice mogao biti između 70 i 80 eura.

Skuplje za 10-ak eura

"Recimo da je 80 eura po noćenju neka medijalna cijena, jer što je apartman bliže centru grada, njegova je cijena, logično, viša", kaže Radeta. Prema nekim procjenama, apartman za dvoje kategorije tri zvjezdice mogao poskupjeti do 10 eura po noćenju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radeta misli da bi Vlada trebala pomoći privatnim iznajmljivačima, koji će biti zapljusnuti valom poskupljenja, a koji će opet bitno utjecati na njihove troškove poslovanja.

"Praktički nema branše kojoj Vlada u korona-krizi nije pomogla, jedino se iznajmljivače ostavilo da se s cijelom situacijom nose sami kako znaju i umiju. Doduše, kriza je filtrirala tržište, pa su danas aktivni samo oni iznajmljivači koji su se tome zaista potpuno posvetili, što bi se reklo profesionalci, a ostali, kojima je bilo samo do brze zarade – otpali su“, rekao je Radeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo