NISU ŠTEDJELI VLAST / Građani poskupljenje vode dočekali 'na nož', pljušte bijesni komentari: 'Ima vode na fontanama, može se puk napiti'

Image
Foto: Ilustracija: Igor Kralj/PIXSELL

U komentarima niste bili oduševljeni. Mnogi su sarkastično predlagali alternativne izvore vode, među ostalima i one po kojima je postao poznati Tomaševićev prethodnik, a neki su bijesni jer se nerad vladajućih ponovo lomi na leđima građana: 'Kao i kod potresa'

17.1.2023.
19:08
Ilustracija: Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević komentirao je poskupljenje vode u Zagrebu, ističući povećavanje svih materijalnih troškova, rasta plaća radnika, ali i "specifične situacije u Zagrebu"

"Samo prošli tjedan smo imali dva pucanja magistralnog cjevovoda. To je neizdrživa situacija. S obzirom na to da je Vlada odgodila uredbu, nećemo ići na poskupljenje od 20 posto, nego 15 posto jer su i dalje potrebna sredstva za obnovu infrastrukture i nema druge opcije jer vodoopskrbna poduzeća moraju biti samoodrživa, 30 posto ćemo financirati iz poskupljenja, a 70 posto ćemo povući iz EU fondova, zato je poskupljenje jedini način", rekao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ima vode na fontanama'

Image

U komentarima niste bili oduševljeni. Mnogi su sarkastično predlagali alternativne izvore vode, među ostalima i one po kojima je postao poznati Tomaševićev prethodnik. "Ima vode na fontanama, može se puk napiti. Da su se sredstva namjenski trošila, a ne na gluposti, kumove, rodijake, ljubavnice,  rodna mjesta i ostalo ne bi trebalo biti poskupljenja. Cjevovodi još od Franje Josipa nije ni čudo da svakodnevno pucaju.". komentira jedna čitateljica dok drugi jednostavno predlaže: "Ližite rosu".

Image

Drugi ne ulaze u politiku, nego ističu kako je ovo samo još jedan udar na ionako istanjeni novčanik. "Još je samo ostalo  da počnete i zrak naplaćivati! Kad ste sve ostalo zašto ne biste i to!?", zgraža se čitatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

" Idemo kopati bunare pa onda neka traže pare za vodu..gamad", dodaje drugi.  

'Preko leđa građana, kao i kod potresa'

Neki pak jednostavno ističu da nije u redu korisnici krivi za pucanje cijevi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

" Da se održavalo bilo bi ok,  ali ide na državu pa će građani platiti taj nemar i nerad, isto kao i kod potresa koji je elementarna nepogoda. Spočitavaju građanima neodržavanje svojih domova; jad i bijeda nesposobnih", ogorčena je jedna čitatelja.

Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo