MOST NAPAO BIVŠEG MINISTRA / 'Njegova obrana je vrlo čudna, ne bi baš trebao biti ponosan...'

Image

Programi s kojima se hvali bivši ministar zdravstva napravljeni su u cilju predizborne kampanje, u njih je utrošeno puno novca, a nisu napravili potrebne pomake.

16.2.2016.
12:14
VOYO logo

Program 72 sata te Program otvorenih vrata i Program plus osmišljeni su prije svega u cilju predizborne kampanje, za njih je potrošeno puno novca, no nije se previše napredovalo pa bivši ministar Siniša Varga na njih baš i ne bi trebao biti ponosan. Poručili su to iz Mosta ističući kako je Vargina nakana obrane neobranjivog vrlo čudna. Analizirajući Program 72 sata navode kako on nije omogućen svim građanima i s obzirom na to, navode, postavlja se pitanje jedankog tretmana, odnosno neravnopravnosti pacijenata.

Image
VARGA: /

"Nakićevo ukidanje programa '72 sata' je neprihvatljivo, imamo 3000 zadovoljnih svjedoka"

Image
VARGA: /

"Nakićevo ukidanje programa '72 sata' je neprihvatljivo, imamo 3000 zadovoljnih svjedoka"

"Program 72 SATA već u startu nije bio omogućen svim našim građanima. Svaki liječnik je i do sada u trenutku kada je bolesniku dijagnosticirana maligna bolest, odmah i vrlo odgovorno postavljao smjernice za daljnje liječenje – treba li bolesnik dodatnu obradu, je li u bolesnika indicirana dalja operacijska ili druga vrsta liječenja – kemoterapija, radioterapija itd. Dakle, mi smatramo da je i 72 sata predugo čekanje u nekim slučajevima, međutim, postavlja se pitanje jednakog tretmana i dostupnosti svim građanima", stoji u priopćenju Mosta nezavisnih lista. Također se navodi kako se sve razine zdravstvene zaštite trebaju usmjeriti ka poboljšanju zdravstvenih ishoda kod pacijenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rasterećenje bolničkog sustava i racionalizacija

Iz Mosta poručuju kako će se u suradnji ministrom Dariom Nakićem zalagati za povećanje učinkovitosti svih sastavnica zdravstva, rasterećenje bolničkog sustava, ali i racionalizaciju te odgovornost svih sudionika zdravstvenog sustava.

"Neophodno je hitno stvaranje dijagnostičko-terapijskih smjernica, jasno definiranje sadašnjeg postignutog standarda kojeg branimo kao zadnju crtu obrane, a tek potom trebamo zaključiti što znači nadstandard i da li mi to možemo i u krajnjoj liniji, u ovom trenutku trebamo", poručuju mostovci. Također ističu kako se zalažu za razvoj četiri regionalna sveučilišna medicinska centra o čijem funkcioniranju jš treba raspraviti te raspravu ujedno povezati i s odlukom o regionalizaciji zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo