sastanak s poreznom / Poreznica o traženju mita: 'Pernar je napisao cifru na papir, Mamić se složio'

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Pernar i njegova obitelj imaju za 2,1 milijun kuna veću imovinu nego što su je mogli legalno zaraditi, a navodno najveći nesrazmjeri utvrđeni su upravo od 2012. do 2014., kada je Pernar počeo raditi nadzor nad Zoranom Mamićem

9.7.2015.
9:10
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Službenica porezne ispostave u Sesvetama i bivša partnerica nedavno uhićenog poreznika Milana Pernara USKOK-ovim istražiteljima opisala je jedan sastanak s trenerom GNK Dinama Zoranom Mamićem kad mu je zajedno s kolegom Pernarom došla prezentirati rezultate poreznog nadzora, doznaje Jutarnji list.

Image
komentar zorana šprajca /

'Davor Šuker u obrani braće Mamić zaboravio da nije samo ova godina izborna, bila je i 2013. i 2014., a bit će i 2017. i 2019.'

Image
komentar zorana šprajca /

'Davor Šuker u obrani braće Mamić zaboravio da nije samo ova godina izborna, bila je i 2013. i 2014., a bit će i 2017. i 2019.'

"Milan mu je na papirić napisao četveroznamenkasti ili peteroznamenkasti broj, a Zoran Mamić uzeo je papirić, pogledao što na njemu piše, klimnuo glavom i rekao: 'Može'. Ja sam pitala Milana šta to radi, a Zoran Mamić je samo prokomentirao: 'Gospođa se boji'", prepričala je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjedokinja je istražiteljima ispričala kako je nakon što su nastali problemi sa zapisnikom, koji je Pernar sastavio uzevši ilegalno njezin predmet, Pernaru rekla: “Vidiš dokud si me doveo, sada se uključio Interni nadzor”.

On joj je na to odgovorio: “Nije lako dobiti novac od Zorana Mamića”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugom pak prilikom, kada su se posvađali i kada mu je rekla da je ne pravi ludom i da je 100 posto uzeo mito od Zorana Mamića, Pernar je to, kaže, samo odšutio. No kako bi se potkrijepile optužbe da Pernar doista uzeo mito, USKOK je porezniku napravio - porezni nadzor. Prema zaključcima nadzora, Pernar i njegova obitelj imaju za 2,1 milijun kuna veću imovinu nego što su je mogli legalno zaraditi, a navodno najveći nesrazmjeri utvrđeni su upravo od 2012. do 2014., kada je Pernar počeo raditi nadzor nad Zoranom Mamićem.

Poreznika Milana Pernara USKOK je osumnjičio da je Zoranu Mamiću oprostio ukupno 13 milijuna kuna poreza, te da je to napravio u zamjenu za neutvrđeni iznos novca, a riječ je o dva zasebna slučaja. Prvi, veći slučaj, u kojemu se Pernaru inkriminira da je najmlađem od braće Mamić 'posušio' 12,4 milijuna kuna poreza, dogodio se u svibnju 2012. nakon što je Pernar radio porezni nadzor nad prihodima Zorana Mamića za 2009., 2010. i 2011. godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo