POREZNA UPRAVA IMA VAŽNU OBAVIJEST ZA DIO GRAĐANA: / Nemojte zaboraviti na ovo, rok vam je do kraja veljače

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Oni na koje se primjenjuje poseban postupak, ako žele iskoristiti ili odustati od prava propisanih Zakonom o porezu na dohodak za 2019. godinu, mogu to napraviti do kraja veljače 2020.

9.1.2020.
9:21
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Porezna uprava ima važnu obavijest za određenu skupinu građana. Naime, oni na koje se primjenjuje poseban postupak ako žele iskoristiti ili odustati od prava propisanih Zakonom o porezu na dohodak za 2019. godinu, mogu to napraviti do kraja veljače 2020. i putem elektroničkih usluga Porezne uprave - ePorezna podnijeti obrazac za priznavanjem prava u posebnom postupku na Obrascu ZPP-DOH, javlja danas Poslovni dnevnik.

Koja su to prava?

Prava koja se mogu ostvariti su na uzdržavane članove uže obitelji i/ili djecu, stupanj i vrstu utvrđene invalidnosti i/ili prebivalište na području jedinica lokalne samouprave razvrstanih u potpomognuta područja I. skupine prema posebnom propisu i području Grada Vukovara i/ili pravo na uvećanje osobnog odbitka za plaćene doprinose za zdravstveno osiguranje u tuzemstvu ili dana darovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dovoljno je posjedovati token internetskog bankarstva ili bilo koju vjerodajnicu sustava NIAS minimalne razine 3 i prijaviti se na ePoreznu putem osobnog računala te predati navedeni obrazac. Osim korištenja vjerodajnica sustava, NIAS predaja ZPP-DOH obrasca moguća je i korištenjem eOsobne iskaznice, piše Poslovni dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo