Popisivači Srbima odbili upisati točnu vjeroispovijest

3.4.2011.
16:30
VOYO logo

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac odlučio je, kaže, sazvati konferenciju za novinare zbog toga što su tijekom jučerašnjeg dana zaprimili nekoliko poziva državljana srpske nacionalnosti o nepravilnostima na popisu stanovništva.

Najozbiljnije i najosjetljivije nepravilnosti zabilježene su, prema njegovim riječima, u naselju Smilčić kod Benkovca, općini Viškovo kod Rijeke i u Borovom naselju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Smilčiću su popisivači odbili upisati deklariranu vjeroispovijest i umjesto rečene pravoslavne oni su upisali grkokatoličku. U Viškovu su popisivači pak sugerirali da se građani mogu izjasniti samo kao rimokatolici, grkokatolici i ostali, a u Borovom naselju su popisivači građanima srpske nacionalnosti sugerirali da se uopće ne trebaju izjašnjavati u pogledu vjerske i nacionalne pripadnosti", rekao je Pupovac i dodao da Ustav doista jamči građanima da se ne trebaju nikako deklarirati, ali da posao popisivača nije da to sugeriraju.

Pupovac kaže da se radi o četiri kuće u Smilčiću, nekoliko stanova u Viškovu i nekoliko kuća u Borovu naselju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obavijestio je Državni za statistiku s kojim odlično surađuje i oni su istog trenutka suspendirali popisivače u Smilčiću i uputili nove popisivače koji su korektno odradili posao.

"Ne znam tko stoji iza toga, ali naravno želim da se to utvrdi", zaključio je Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-više o temi Popis stanovništva

Vezani članci:

arti-201104010377006 arti-201104010026006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo