Popis Čačićeve imovine izaziva šok i nevjericu

Dužnosnici su do ponoći u ponedjeljak morali prijaviti imovinske kartice.

25.1.2012.
9:16
VOYO logo

Radimir Čačić daleko je najbogatiji član nove Vlade. U svojoj je imovinskoj kartici prijavio da zajedno sa suprugom u nekretninama, dionicama, štednji i pokretninama ima vrijednost veću od 31 milijun kuna.

Devet nekretnina prvog potpredsjednika i njegove supruge vrijede više od devet milijuna kuna. Među njima je najvrednije građevinsko zemljište u Zagrebu, koje sam Čačić procjenjuje na 2,6 milijuna kuna, a on je i jedini član Vlade koji je prijavio imovinu u inozemstvu, odnosno apartman u Sloveniji vrijedan 220 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnik je i dviju ruševnih kuća u Dubrovniku, koje procjenjuje na oko 2,9 milijuna kuna. Sa suprugom ima i kuću u Jakopcu vrijednu 1,9 milijuna kuna. Također je naslijedio i šumu u Bednji vrijednu 300 tisuća kuna, a supruga mu je naslijedila kuću u Varaždinu vrijednu gotovo pola milijuna kuna.

Osim u nekretninama, Čačić i u dionicama i udjelima ima oko 16 milijuna kuna, ali od toga je najvredniji 50-postotni udio u Coningu Alfa. Vlasnik je i 10 tisuća dionica HT-a, koje su jučer na burzi vrijedile oko 2,4 milijuna kuna. Po milijun kuna i više vrijedan je i njegov udio u Krašu i PBZ-u. Čačićeva supruga ima dionice vrijedne više od dva milijuna kuna, a zajedno imaju više od 2,5 milijuna kuna štednje, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva nema automobil, za razliku od supruge, čije je vozilo vrijedno 20 tisuća kuna, ali je zato prijavio brod od 980 tisuća kuna.

specijal-201012070191004-Radimir Čačić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo