Pop molitvom pokušao obratiti novinarku i Novi list

Slučajno se doznalo da je župnik Ante Zovko 15. rujna prošle godine u kapeli Sv. Ane ili služio misu ili održao molitvu 'po nakani za obraćenje novinarke Ingrid Šestan i Novoga lista'.

24.2.2010.
11:43
VOYO logo

Novinarka Ingrid Šestan je prilikom pretrage po internetu naišla na stranice rasporeda događanja u riječkoj župi Sv. Ane na Gornjoj Vežici te he tamo bila upisana informacija 15. rujna prošle godine, na blagdan Gospe žalosne, u kapeli Sv. Ane ili služila misa ili održala molitva 'po nakani za obraćenje novinarke Ingrid Šestan i Novoga lista'.

Župnik Ante ZovkoNovom listu je samo kratko poručio da o tome ne želi davati nikakve izjave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doznaje se da je molitva za obraćenje služena tri dana nakon što je Novi list objavio tekst Ingrid Šestan u kojem piše o tome kako je svećenik Zovko prošle jeseni na svečanosti primanja prvašića u gornjovežičkoj Osnovnoj školi okupljene pozvao na molitvu Očenaša.

Voditelj Ureda za odnose s javnošću Riječke nadbiskupije Danijel Delonga rekao je da je svećenikova dužnost moliti za žive i mrtve i u tom kontekstu vlč. Ante Zovko ''nije ništa pogrešno učinio''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ipak, s obzirom na cjelokupni kontekst događaja, mogao bi se steći dojam da se u tom činu odražava nedovoljno ozbiljan pristup molitvi i misnoj nakani. Cilj molitve nije stvaranje nesloge, nego zajedništva'', rekao je Delonga za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo