PONUDA JE VELIKA: / Kosor otkrio po kojem će kriteriju Orešković birati ministre

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek
12.1.2016.
8:47
PIXSELL, Patrik Macek
VOYO logo

U preraspodjeli 14 ministarstava ide Domoljubnoj koaliciji, 6 Mostu. a u tih 14 ministarstava jedno očekuje i HSLS. Darinko Kosor gostujući u Dnevniku Nove TV potvrdio je da je Josip Budimir jedan od kandidata s kojim će razgovarati mandatar Tihomir Orešković.

Na pitanje koje ministarstvo priželjkuju, šef HSLS-a je odgovorio:"Resor gospodarstva i financija, ali će biti samo razgovori i na kraju će odlučivati gospodin Orešković i njegova će biti zadnja, a mi ćemo kao koalicija, i Domoljubna koalicija i Most nezavisnih lista, za svako mjesto ponuditi više ljudi. Mislim da je to dobar model, dosad nije bio u Republici Hrvatskoj. Ovdje imamo ipak jednog nestranačkog premijera koji će između više kvalitetnih ljudi izabrati onog koji će biti ministar."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosor se ogradio kako je Budimir samo jedan od kandidata: "Pa vidjet ćemo, možda će biti, možda neće, možda netko drugi, ali ako damo tri vrhunska kandidata po svakom mjestu, tad je svaki izbor dobar."

Image
KARAMARKOV POPIS: /

Ovo su HDZ-ovi kandidati za ministre

Image
KARAMARKOV POPIS: /

Ovo su HDZ-ovi kandidati za ministre

Orešković bira

Za različite funkcije, poput zamjenika i pomoćnika ministara, HSLS je predložio dvadesetak ljudi, a od toga jednu trećinu ne čine stranački ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje koliko smatra da će ih participirati u budućoj vlasti, Kosor je odgovorio:"Vidjet ćemo, možda nitko, možda će netko i biti izabran od gospodina Oreškovića, možda nitko. Nema nikakvih uvjeta unaprijed. Mi smo se prije izbora dogovorili da struka bude jedini kriterij i zato smo se svi zajedno usuglasili da izaberemo gospodina Oreškovića, kako bi njegova bila zadnja. Cijelo vrijeme se govori hoće li on utjecati na izbor? Hoće, jer će birati između nekoliko kandidata."

Karamarko, Petrov i Orešković se čuju svaki dan

Kosoru nije čudno što Petrov i Karamarko razgovaraju bez prisutnosti Oreškovića. Tvrdi da je Orešković svakodnevno u kontaktu sa šefom HDZ- i Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je na televiziji, ne znači da je to jedino što se događa. Znači oni se čuju svaki dan, oni se i vide, koliko znam, gotovo svaki dan.", kazao je Darinko Kosor za Dnevnik Nove TV.

Zašto je uzaludno očekivati da će nam nova Vlada donijeti ikakve promjene nabolje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo