kupoprodaja nekretnina / Ponovno odgođen početak suđenja Cetinskima: traži se izuzeće pulskog Županijskog suda

Nakon stanke sudac Garić je zaključio da se rasprava ne može održati te da će se zahtjev dvoje branitelja uputiti Vrhovnom sudu na odlučivanje

24.11.2015.
19:05
VOYO logo

Zbog zahtjeva obrane za izuzeće Županijskoga suda u Puli, u utorak je ponovno odgođen početak suđenja bračnom paru Cetinski, njihovom sinu Mateu i još deset osoba koji se terete da su tvrtku Kermas ulaganja u vlasništvu Danka Končara oštetili za višemilijunske iznose.

Županijsko državno odvjetništvo u Puli protiv optuženika je svojedobno podignulo dvije optužnice, koje su spojene u jedan predmet u kojem će sud odlučiiti i jesu li počinili kaznena djela kojima je tvrtka Kermas ulaganja Danka Končara prilikom kupoprodaje nekretnina oštećena za više od 150 milijuna kuna. O današnjem zahtjevu obrane odlučivat će Vrhovni sud, a izuzeće suca u tom postupku Zdravka Garića te drugih sudaca kaznenoga i građanskog odjela Županijskoga suda i predsjednika suda Iztoka Krbeca zatražio je odvjetnik Vinke Cetinski,Dubravko Veža, jer državno odvjetništvo u tom postupku zastupa Edi Putigna, muž sutkinje pulskoga Županijskog suda Sene Midžić-Putigna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tom se zahtjevu pridružila i odvjetnica trećeoptužene Romine Hrvatin - Marija Budimir, koja izuzeće suda traži i zato što su po prijedlogu državnog odvjetništva dvije optužnice spojene u jedan postupak, a sudsko je vijeće o tome odlučivalo, a da obrani nije omogućilo očitovanje o tom prijedlogu, što je, ističe odvjetnica, propisano Zakonom o kaznenom postupku.

Nakon stanke sudac Garić je zaključio da se rasprava ne može održati te da će se zahtjev dvoje branitelja uputiti Vrhovnom sudu na odlučivanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije tjedan dana sudac Zdravko Garić također je odgodio početak suđenja bračnom paru Cetinski i ostalima zbog izostanka Mirka Cetinskog i jednog branitelja. 

Svi optuženici u tom predmetu od početka istrage 2011. godine tvrdili su kako nisu činili nikakva kaznena djela, a obitelj Cetinski nekoliko je puta isticala da je žrtva negdašnjeg prijatelja i poslovnog partnera Danka Končara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo