Grmljavinsko nevrijeme / Ponovno na udaru: Istrom protutnjala pijavica, vatrogasci odradili 40-ak intervencija

Image
Foto: Screenshot/Ilustracija

Vatrogasci SU morali intervenirati i u autokampu Polaris gdje su spasili jednu osobu iz kampera, koja je na sreću prošla bez ozljeda

9.9.2019.
10:53
Screenshot/Ilustracija
VOYO logo

Vrlo nestabilno vrijeme uz česte grmljavinske pljuskove i pijavice te tučom i grmljavinom zabilježeno je u Istri u noći s nedjelje na ponedjeljak, a najjače nevrijeme pogodilo je područje Rovinja i Poreča.

Prema prvim procjenama, tuča je na području Rovinja i Poreča počinila velike štete na poljoprivrednim kulturama, a bilo je i obilne kiše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako navodi Istramet, u Rovinju je od ponoći palo čak 68 mm nove kiše, a u posljednja dva dana ukupno je palo 107 mm što je više od mjesečnog prosjeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Poreču je palo 50 mm odnosno ukupno 65 mm u posljednja dva dana, a nove obilne oborine zabilježene su i u Baderni (39 mm) Rovinjskom Selu (34 mm), te na brojnim drugim lokacijama. U kampu Mon Perin bila je pijavica koja je pričinila materijalnu štetu.

"Istarski vatrogasci su samo tijekom nedjelje navečer i u noći na ponedjeljak imali četrdesetak intervencija, a najozbiljnije je bilo na području Rovinja gdje su vatrogasci i komunalne službe te dežurne ekipe HEP-a intervenirali tridesetak puta uglavnom zbog srušenih stabala i granja, te ispumpavanja vode iz prostorija", izvijestio je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac. Vatrogasci su morali intervenirati i u autokampu Polaris gdje su spasili jednu osobu iz kampera, koja je na sreću prošla bez ozljeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, vatrogasci su još u desetak slučajeva intervenirali u Puli, Poreču, Umagu i Labinu. U prometu nije bilo većih problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo

Još iz rubrike