PONIŠTEN POSTUPAK PROTIV JOSIPE RIMAC: / Ipak nije lažno prikazala nekretninu u imovinskoj kartici

Image
Foto: PIXSELL, Duško Jarmaz

Upravni sud je zaključio da nema nesklada između vrijednosti nekretnine koju je Josipa Rimac u imovinskoj kartici prikazala temeljem procjene Porezne uprave te da Rimac ne prijavljujući tri stana,

21.11.2018.
16:50
PIXSELL, Duško Jarmaz
VOYO logo

Upravni sud u Splitu donio je nepravomoćnu presudu kojom poništava odluku Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa od 13. travnja ove godine i nalaže obustavu postupka pokrenutog protiv Josipe Rimac, bivše gradonačelnice Knina i sadašnje državne tajnice u Ministarstvu uprave.

Image
NA ZATVORENOM DIJELU SJEDNICE VLADE: /

'Kninska kraljica' Josipa Rimac imenovana državnom tajnicom

Image
NA ZATVORENOM DIJELU SJEDNICE VLADE: /

'Kninska kraljica' Josipa Rimac imenovana državnom tajnicom

Prema toj nepravomoćnoj presudi koju je donio sudac Studenko Vuleta, Rimac nije prekršila zakon kada je u imovinskoj kartici prijavila kako njezin suprug u vlasništvu ima kuću, a ne tri stana koji su u toj kući i predstavljaju funkcionalnu cjelinu, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud smatra da je postupak bio pretjerani formalizam

Upravni sud je zaključio da nema nesklada između vrijednosti nekretnine koju je Rimac u imovinskoj kartici prikazala temeljem procjene Porezne uprave te da Rimac ne prijavljujući tri stana, već kuću u kojoj živi i doživljava je kao cjelinu, nije željela obmanuti javnost niti zatajiti imovinu. Postupak protiv Rimac Povjerenstvo je pokrenulo na temelju anonimne prijave u vrijeme dok je na čelu tog tijela bila Dalija Orešković, a odluku da je Rimac bila u sukobu interesa donijelo je Povjerenstvo na čelu sa sadašnjom predsjednicom Natašom Novaković. Rimac je bila kažnjena novčanom kaznom u iznosu od 4.000 kuna.

Osim što je poništena odluka, Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa treba Josipi Rimac platiti 5.000 kuna za troškove upravnog spora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzimajući u obzir kako nijednoj strani u postupku nije sporna vrijednost nekretnine koju je suprug Josipe Rimac dobio od države kao branitelj u Domovinskom ratu, a koju je Porezna uprava procijenila na 994.110 kuna, kao ni kvadratura kuće, odnosno stanova, Sud je ocijenio kako je inzistiranje na tome da je Rimac u imovinskoj kartici trebala prikazati kuću po etažama - pretjerani formalizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo