Pomorcima sa Swift Splita dao 200 kn - za hrabrost

Agonija dvojice pomoraca, Ante Luketića i Siniše Marića, koji su četiri mjeseca proveli u neljudskim uvjetima na brodu Swift Split u Gabonu, napokon je završena u petak.

20.8.2010.
22:40
VOYO logo

"Bilo je jako teško i vruće. Na dan smo dobivali samo bocu pitke vode, a morali smo se okupati sva dvadesetpetorica zajedno u samo 15 minuta", ispričao je Ante Luketić u Zračnoj luci Zagreb.

Na blokiranom brodu u kvaru, na sidrištu ispred luke Owendo, bez plaće, a neko vrijeme i bez hrane, bila su sedmorica hrvatskih pomoraca, od kojih je jedan u četvrtak došao u Zadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je kazao Luketić za Večernji list, stanje na brodu popravilo se nakon medijske hajke, no posao će ipak tražiti u drugoj kompaniji. Za situaciju u kojoj su se našli nesretni pomorci krive Ratka Božića, vlasnik Split Ship Managementa, kojemu ovo, prema podacima Sindikata pomoraca Hrvatske, nije prvi put da ih je izigrao.

"Napokon smo dobili zaostale plaće, no posao namjeravam tražiti nakon odmora, i to u drugoj kompaniji", objasnio je Luketić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov kolega Siniša Marić, vidljivo iscrpljen, nije bio raspoložen za razgovor.

Zanimljivo je da je pomorcima, kada su sletjeli u splitsku zračnu luku Resnik, prišao i mladić koji im je zbog njihove hrabrosti ostavio 200 kuna - da popiju piće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo