bez pardona / Pomoćnik ministrice ignorira kaznu za sukob interesa od 8.000 kuna: 'Neću platiti, ogorčen sam'

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Smatra da je sve odradio po zakonu, a da mu Povjerenstvo ne može retreoaktivno naplatiti kaznu

15.9.2018.
12:44
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Bivši glasnogovornik nekadašnje premijerke Jadranke Kosor te savjetnik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, Mladen Pavić odnedavno ima novu funkciju. Sada je pomoćnik ministrice za regionalni razvoj i EU fondove Gabrijele Žalac, a zanimljivo je da iz svojih prijašnjih funkcija "vuče" kaznu Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa.

Pavić je kažnjen s 8.000 kuna, a koje nikada nije platio. Spočitavali su mu što je odmah s Pantovčaka otišao u Upravu Kutjeva jer Zakon brani dužnosnicima biti u upravama privatnih tvrtki godinu dana od prestanka dužnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neću platiti jer sam ogorčen. Ured predsjednice nema operativne ovlasti da bih bio u sukobu interesa u Kutjevu. Niti dijeli novac niti se bavi poljoprivredom. Ipak, nakon odluke dao sam ostavku u upravi Kutjeva i radio kao savjetnik. To je dovoljno, kaznu ne planiram platiti niti mi je mogu naplatiti", ustvrdio je za 24sata Pavić, koji smatra da je sve odradio po zakonu, a da mu Povjerenstvo ne može retreoaktivno naplatiti kaznu.

Međutim, u Povjerenstvu ne dijele njegovo mišljenje. Kažu da sada kada je na državnoj funkciji to mogu učiniti i da će mu je naplatiti u ratama. "Ići ćemo u sankcije kroz plaću koja će mu se isplaćivati za dužnost pomoćnika ministrice", pojasnili su iz Povjerenstva, piše 24sata. Mladen Pavić se mogao žaliti na odluku Povjerenstva Upravnom sudu, no on to nije učinio. Tvrdi da je odlazak na Ustavni sud besmislen jer bi to predugo trajalo, a i Sud još rješava slučajeve iz 2014. godine. Podsjetimo da je plaća pomoćnika u ministratsvima u prosjeku 13.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo