Poljska investicija mogla bi otvoriti 300 radnih mjesta!

22.11.2013.
6:44
VOYO logo

Posjet je iskorišten i za završetak procesa evaluacije lokacija za ulaganje jedne poljske tvrtke, koja je uz Hrvatsku kao potencijalnu lokaciju za investiranje razmatrala i Srbiju, Sloveniju i Mađarsku. Agencija za investicije i konkurentnost projekt vodi od samog početka iskazanog interesa, a realizacija ove "greenfield" investicije vrijedne 15 milijuna eura osigurat će do 300 novih radnih mjesta. O kome je riječ, zasada ne otkrivaju.

Kvaliteta i produktivnost radne snage

"Razloga za optimizam imamo i vrlo smo blizu donošenja odluke o ulaganju ovog značajnog investitora u RH. Intenzivno surađujemo s njima od samog početka, to je dovelo do uključivanja Hrvatske na užu listu analiziranih zemalja i detaljne analize pojedinih lokacija i procedure izgradnje pogona i početka rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možemo ustvrditi da Poljaci, kao i ostali strani investitori koji su u zadnje vrijeme odabrali Hrvatsku za svoju investicijsku destinaciju, prepoznaju naše komparativne prednosti, poput kvalitete i produktivnosti radne snage, atraktivnog geografskog položaja Hrvatske te svakako mogućnost ostvarivanja najatraktivnijih poticaja u regiji", izjavio je ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost Damir Novinić.

Interes za turizam i energetiku

Pomoćnica ministra gospodarstva Sabina Škrtić istaknula je da Hrvatska od Poljske može mnogo toga naučiti. Ovim su posjetom, kažu, otvorili vrlo pozitivan dijalog i uvidjeli da postoji veliki interes za suradnjom, a poseban naglasak stavljen je upravo na interes poljskih investitora za prerađivačku industriju, turizam i energetski sektor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slijedeći dobre prakse Poljske te uz trenutačnu spremnost i aktivnosti Vlade da Hrvatska otvori vrata stranim investicijama, sigurna sam da uspjeh neće izostati", zaključila je Sabina Škrtić.

Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Pišite nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo