policija nemoćna / Poljoprivredniku netko s polja ukrao tonu luka: 'Tužan sam, tko ne bi bio. Dobio gotov proizvod, a mi se mučimo'

Image
Foto: RTL Danas

Sumnja se na stanovnike obližnjeg naselja, no nitko im ne može ništa

29.7.2022.
20:30
RTL Danas
VOYO logo

Neobična krađa na njivi u selu Štefanec pored Čakovca. Poljoprivredniku je netko s polja ukrao tonu luka. I nije jedini koji je ostao bez povrća, a kradu se i druge kulture. Lopovima nitko ne može stati na kraj, a uvijek budu korak ispred policije.

Tužan i ljutit vlasnik polja korača po tragovima kombija kojim su lopovi došli i ukrali mu tonu luka. Gospodin Tihomir i supruga izorali su ga i pustili da se suši. No kada su se za 2 dana vratili imali su što vidjeti. Odnosno nisu, jer luk je - nestao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tužan jesam, tko ne bi bio. Orete na njivi i onda netko dođe, sam kupi. Gotov proizvod. Nit orao nit kopao. Vide se baš po gredici od kombija kako se vozio po zemlji, po luku bez srama", poručio je Tihomir Kamenić, poljoprivrednik.

Obitelj koja živi samo od poljoprivrede posadila ga je u rujnu. 10 mjeseci poslije, sav trud i rad završili su kod nekog drugog. I ostali bez 10 tisuća kuna. Jer išao bi za Dalmaciju, zajedno sa svim ovim lukom koji su uspjeli prije pobrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nedelišće /

Bizarna krađa u Međimurju: Iz nezaključanog kokošinjca uzeo 16 kokoši

Image
nedelišće /

Bizarna krađa u Međimurju: Iz nezaključanog kokošinjca uzeo 16 kokoši

"Taj luk se snimao prije nego što je rastao. Nije to sad. Čim smo mi odorali, odmah su počele krađe. To valjda nije za osobne potrebe nego se prodaje dalje. Dobiva gotov proizvod, a mi se mučimo tu", objašnjava Tihomir.

Lopovi su ovo polje posjetili već drugi put. Prvi put su odnijeli pola tone luka, a sada su s kombijem ušli unutra i čak si i birale veće glavice, a ostavljali manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I s drugih međimurskih njiva i vrtova nestaju i krumpir, tikve, krastavci. Policija tvrdi, počiniteljima ne može ništa ako ih ne ulovi dok kradu.

"Međutim ako vi zateknete kombi koji na cesti koji prevozi poljoprivredne proizvode, vrlo je teško dokazati da su ukradeni. Luk je luk. Imali smo slučajeve gdje su se pripremili, otišli su, kupili na nekakvom opgu 500 kg krumpira, imali su račun i nakon toga su iduća 2 ili 3 tjedna krali krumpir. Uvijek su imali isti račun", objasnio je Krešimir Jurčević, načelnik Policijske postaje Čakovec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sumnja se na stanovnike obližnjeg naselja, no nitko im ne može ništa. Pokušao ih je Tihomir sam zaustaviti, ali vratili su se opet.

"Postavio sam čavle na dasku. Probušili su gume, tamo blizu sela je to bilo. Naletjeli su na čavle, ali tu ne možemo postaviti kad je javni put tu", kazao je Tihomir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa tako iz godine u godinu netko drugi ubire plodove njihova rada, a poljoprivrednici na kraju nit luk jeli nit luk mirisali.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo