PREMIJER IZ KANADE OSNIVA STRANKU? / 'Orešković sigurno ima političke ambicije'

Image
4.6.2016.
9:12
VOYO logo

"Jednostavno je nevjerojatno da čovjek za koga nikad nitko nije glasao i koga su to na mjesto doveli gospodin Karamarko i gospodin Petrov traži da oni odstupe s dužnosti, kao predsjednici dviju legitimnih parlamentarnih stranaka. Smatram to neprimjerenim ponašanjem", kaže Cipek.

Sve o krizi vlade pročitajte ovdje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad bi Karamarko i Petrov bili dosljedni...

Kada bi Karamarko i Petrov bili dosljedni, kaže Cipek, na prvoj sjednici Sabora Most i HDZ dogovorili da se smijeni premijer. "Ako se žele odgovorno politički ponašati, obrnuto od ovoga što od njih sada traži premijer, na prvoj sjednici Sabora trebaju ga smijeniti", komentirao je Cipek za Večernji. Na pitanje je li premijer na taj način sebi potpisao političku presudu ili njegov potez ima dugoročniji cilj, Cipek sumnja kako Orešković ne namjerava odustati od političke karijere.

Orešković ne mora izgorjeti nakon premijerske funkcije

"Ako ga ne smijene, on ne mora politički do kraja izgorjeti, osobito ako se pridruži nekoj stranci ili sam osnuje stranku. Kad gledate grupaciju njegovih savjetnika, on sigurno ima neke političke ambicije i razmišlja o tome da možda sam osnuje stranku i u tom slučaju mu je cilj zadržati se što dulje na ovoj funkciji!, pojasnio je Cipek te dodao kako je ono što se događalo u petak, možda dobar propagandni potez sadašnjeg premijera. "Može reći: činio sam sve, brinuo sam se za državu, pozvao sam ih da daju ostavku..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jasno je da premijer Orešković ima političkih ambicija i da će se sa svojim savjetničkim timom nastojati pridružiti nekoj političkoj opciji ili sam osnovati svoju stranku što mi se čini vjerojatnijim", kaže Cipek i zaključuje: "A njegova bi stranka, kaže Cipek, mogla zagovarati tehnokratski program neoliberalnog usmjerenja u kojem je tržište sve, a ljudi ništa.

IZA NAS JE DAN U KOJEM JE POSTALO IZVJESNO DA JE PALA VLADA: Svi se pitaju što nas sada čeka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo