PLENKOVIĆ I JANDROKOVIĆ / Politički čelnici uputili božićnu čestitku: 'Ne smijemo zaboraviti one čijim Božićem dominiraju razaranja i ratovi'

Image
Foto: Shutterstock

Neka nas najradosniji kršćanski blagdan nadahne optimizmom i snagom u ispunjavanju predstojećih zadaća kako bismo zajedno gradili još uspješniju Hrvatsku, poručio je premijer, dok je predsjednik Sabora poželio da Božić svima donese mir i ljubav te da bude poticaj za više solidarnosti, razumijevanja i uvažavanja

24.12.2023.
12:12
Shutterstock
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je božićnu čestitku hrvatskim građanima u domovini i inozemstvu te poželio da najradosniji kršćanski blagdan nadahne sve optimizmom i snagom te donese obilje mira i veselja te obiteljskog i prijateljskog zajedništva.

''Dragi sugrađani, drage Hrvatice i Hrvati u domovini i inozemstvu, u ovo blagdansko vrijeme, u ime Vlade i u svoje osobno želim vam od srca čestitati Božić. Neka vama i vašim obiteljima donese radost, vedrinu i zajedništvo", proučio je Plenković. Božić nas, istaknuo je, potiče na susretljivost, razumijevanje i darežljivost prema bližnjima, osobito onima koji trebaju pomoć i solidarnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neka nas najradosniji kršćanski blagdan nadahne optimizmom i snagom u ispunjavanju predstojećih zadaća kako bismo zajedno gradili još uspješniju Hrvatsku. Svima vama želim obilje mira i veselja te obiteljskog i prijateljskog zajedništva. Sretan vam i blagoslovljen Božić!", napisao je Plenković u božićnoj čestitki.

Čestiku je uputio i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković te poželio da Božić svima donese mir i ljubav te da bude poticaj za više solidarnosti, razumijevanja i uvažavanja."Blagdan Božića vrijeme je osobite radosti i nade, svetkovina koja u naša srca uvijek želi donijeti pregršt mira i ljubavi. Podsjeća nas na značaj obiteljskog zajedništva i susreta s našim bližnjima. Istovremeno, svim kršćanima Isusovo rođenje naglašava važnost duhovnog rasta kroz molitvu i djela milosrđa. Poziva nas da ga slavimo i konkretno pomažući našim sugrađanima u potrebi, najranjivijim članovima našeg društva, kao i svim onima koji ovih dana posebno trpe, ma gdje se nalazili", proučio je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NIŠTA OD BIJELOG BOŽIĆA /

Badnjak bez snijega: Očekuje nas sunčan i topao dan idealn za boravak na otvorenom i obilaženje adventa

Image
NIŠTA OD BIJELOG BOŽIĆA /

Badnjak bez snijega: Očekuje nas sunčan i topao dan idealn za boravak na otvorenom i obilaženje adventa

Dodao je i da svijet u kojem živimo postaje, nažalost, sve više mjestom različitih kriza, rastuće neizvjesnosti i nespokoja. "Dok u Hrvatskoj nadolazeće blagdane dočekujemo u ozračju mira i sigurnosti, ne smijemo zaboraviti one čijim Božićem dominiraju razaranja i ratovi. Toliki će ove blagdane dočekati daleko od vlastitih obitelji i topline doma: od Ukrajine i Bliskog istoka do svih drugih mjesta patnje, boli i tame u svijetu".

No, istaknuo je, svjetlo Božića nam uvijek iznova poručuje kako će tama u konačnici biti pobijeđena. "Potiče nas da kroz snažniji osobni angažman toj pobjedi damo i vlastiti obol. Osvještava nam kako je naša kršćanska i ljudska odgovornost djelatno doprinositi rješavanju zajedničkih problema i izgradnji skladnijeg društva", istaknuo je i dodao da su svi pozvani širiti prostor dijaloga, te tako pomoći sprječavanju novih pogubnih podjela i neprijateljstava u budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz više solidarnosti, međusobnog razumijevanja i uvažavanja, neka nam ovaj Božić svima donese i snažan poticaj na činjenje više dobra, a naša srca i domove neka ispuni mirom, ljubavlju i veseljem, proučio je Jandroković je još jednom poželio svima čestit i blagoslovljen Božić u ime Hrvatskoga sabora i osobno.

POGLEDAJTE VIDEO Uz advent organiziran i humanitarni buvljak: 'Pomažemo da majka i dijete iz Like imaju Božić kakav smo svi zaslužili'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo