'Ne talasaj' / Ivica Šola za Vijesti.hr: 'Starijim strukturama HDZ-a nije ugodno ono što se iznosi na Povjerenstvu'

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Željko Rohatinski, nekadašnji guverner HNB-a i zaposlenik Agrokora, otkrio je na sjednici da su ga Karamarko i Todorić nagovarali na ulazak u politiku

16.11.2017.
15:06
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

"Starijim strukturama iz HDZ-a nije ugodno zbog toga što se iznosi. Vode se logikom 'ne talasaj'. Plenković je mlad, nije iz tih struktura i blago se njemu što je oporba takva, to se vidi i na Povjerenstvu. Oporba je karikatura i žalosno je da nemamo pravu oporbu koja je od velike važnosti u političkom sustavu", kazao nam je novinar, politički analitičar i sveučilišni profesor Ivica Šola.

Državni odnosno dogovorni kapitalizam, ističe Šola, nije mogao nastati bez sprege s politikom. O tomu je između redaka govorio i Rohatinski, otkrivši da su ga Karamarko i Todorić nagovarali na politički angažman, kao i da je na stolu bila suradnja s Vladom Jadranke Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jednom trenutku sjednice Mostov Nikola Grmoja poručio je HDZ-ovim članovima Povjerenstva da "nije ugodno čuti da vam je Todorić preuzeo stranku", osvrćući se time na izjavu Rohatinskog.

Nekadašnji guverner HNB-a, koji je prije i nakon obavljanja te funkcije, bio u Agrokoru opisao je kako su izgledali pokušaji da ga se uključi u politiku. Na jednom od tih sastanaka je bio i Ivica Todorić. Ja sam im rekao da ja u to ne idem. Dva dana nakon nakon toga jedan medij objavljuje priču o mojoj supruzi i njezinoj tvrtki. Nakon mog odbijanja ulaska u politiku počele su mi se događati čudne stvari", otvoreno je danas izjavio Rohatinski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelno analizirajući rad Istražnog povjerenstva Ivica Šola smatra da je "sramota što se Manolić svega sjeća bolje od onih koji su 40 godina mlađi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo