Političarima kravate, a seljacima uže za vješanje!

5.3.2012.
13:50
VOYO logo

Prosvjedi mljekara i blokade prometnica su iza nas, a da se na rješavanju problema podcijenjene otkupne cijene litre mlijeka još nisu postigli zadovoljavajući dogovori, potvrđuje u otvorenom pismu Vladi RH i premijeru Zoranu MilanovićuJasna Marčeta. Zbog stava bivše i ove Vlade prema selu, u Hrvatskoj se uskoro neće moći piti mlijeko proizvedeno u zemlji, tvrdi Marčeta, koja je u posljednjim prosvjedima bila među najglasnijim prosvjednicima.

Tek otvorili farmu, a već imaju probleme

Vi političari doveli ste nas do ovoga. Zašto i vi ne probate mjesec dana preživjeti sa 1000 do 2500 kuna, pa da vidite što su život i borba za opstanak.Prije dvadesetak dana u obiteljskom dvorištu Marčete otvorili su suvremenu farmu muznih krava, vrijednu ukupno 2,2 milijuna kuna. Prva je to takva farma u Hrvatskoj koju je s 1,1 milijun kuna sufinancirao EU iz programa IPARD. Tada je izaslanik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak izjavio da u Hrvatsku stižu novi europski natječaji za razvoj poduzetništva i poljoprivrede na koje će se moći javljati poljoprivrednici da bi povećali svoju konkurentnost na tržištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Desetak dana nakon što su ugašene televizijske kamere vlasnica farme Jasna Marčeta našla se u prosvjedničkoj koloni jer je otkupljivač promijenio otkupnu cijenu mlijeka koje su proizvele njene 54 muzne krave.

Preživite vi mjesec s 1.000 do 2.500 kuna

U otvorenom pismu premijeru Milanoviću Marčeta ističe da su političari i vlast dali otkaz hrvatskom selu, jedinoj firmi koja je bila proizvodno orijentirana u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vi političari doveli ste nas do ovoga. Zašto i vi ne probate mjesec dana preživjeti s 1000 do 2500 kuna, pa i s manje novca, pa da vidite što su život i borba za opstanak", piše Marčeta.

Prodavali i poklanjali hrvatsku imovinu

Od premijera Milanovića javno traži javne odgovore na pitanja: Zar je logično da cijena mlijeka pada proizvođaču, a u trgovini raste? Zar je logično da cijena mlijeka bude niža kad nam ulazni troškovi enormno rastu svakoga dana? Zašto ne usporedite ulazne troškove EU5 modela i naše ulazne troškove? Naša poljoprivredna politika stalno ide 'cik-cak', pa ni vi ne znate kamo biste je usmjerili, kao ni vaši prethodnici. Kako da se onda usporedimo s Europom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vi političari, svi, svejedno mi je koji, vi ste prodavali, poklanjali, uništili našu hrvatsku imovinu koju su naši roditelji gradili samodoprinosima", ističe Jasna Marčeta prozivajući državne političare da su se odvojili od naroda, sebi vezali kravate oko vrata, a seljacima – uže za vješanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo