Političari ne prestaju - biračima šalju poruke, zovu ih...

2.6.2013.
16:50
VOYO logo

Za sada je GONG-u prijavljen manji broj nepravilnosti nego u prvom krugu izbora. Najčešće primjedbe građana i promatrača odnose na zvanje i nagovaranje birača da izađu na izbore, promidžbu u neposrednoj blizini biračkog mjesta, nuđenje prijevoza građana do biračkog mjesta, dovođenje birača na glasanje od strane kandidata, nagovaranja birača za koga glasati, slanje SMS poruka, zvanje birača, promidžbu na Facebooku, promidžbu lecima, promidžba na misi...

''Slijedom dojava o neprofesionalnosti rada biračkih odbora, kao što je vođenje neslužbenih evidencija birača koji su izašli na glasanje, dojavljivanje strankama, razgovor kandidata s biračkim odborom te glasanje birača u ime drugih, GONG apelira na članove biračkih odbora da poštuju izborne procedure te podsjeća da je njihova zadaća osiguranje pravilnosti glasanja'', stoji u priopćenju GONG-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GONG ističe kako drugi krug izbora promatra uz 31 mobilni tim, odnosno 62 educirana promatrača koji obilaze najkritičnija biračka mjesta diljem Hrvatske. Također, primjedbe građani mogu uputiti e-mailom gong@gong.hr, telefonom 01 4825 444 te preko Facebooka i Twittera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo