[FOTO] NOVI DETALJI O AKCIJI: / Pretresaju kuće čelnih ljudi Todorićeva koncerna, procurilo tko je sve obuhvaćen istragom

Image

Nakon što je rano jutros započela Akcija Agrokor te je policija stigla u rezidenciju obitelji Todorić, Kulmerove dvore, pretresi su počeli i na drugim mjestima, u domovima Todorićevih suradnika.

16.10.2017.
7:59
VOYO logo

Akcijom su obuhvaćene osobe koje su bile članovi uprave Agrokora prije nego što je tvrtku preuzela privremena uprava. Prema ranijim nagađanjima, istragom bi moglo biti obuhvaćeno desetak osoba zbog sumnje u počinjenje niza kaznenih djela iz sfere gospodarskog kriminaliteta.

Priopćenje DORH-a

Državno odvjetništvo izvijestilo je danas prijepodne da su u istrazi slučaja Agrokor u tijeku izvidi i kriminalističko istraživanje "zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva i krivotvorenja" te da traju pretrage kod 15 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom ove faze poduzete su zakonom predviđene radnje odnosno ishođeni su nalozi suca istrage nadležnog županijskog suda radi provođenja pretraga kod petnaest osoba, koje su u tijeku.

Naglašavamo kako je ovo postupanje nastavak višemjesečnih izvida na temelju provjerenih i potvrđenih činjenica te je početak opsežne istrage koja obuhvaća složene poslovne odnose u poslovnom subjektu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Informacije o daljnjem tijeku izvida kao i odluke, Državno odvjetništvo će pravovremeno objaviti na internetskoj stranici sukladno zakonskim odredbama", priopćilo je Državno odvjetništvo.

Prema neslužbenim informacijama, u istrazi sudjeluje oko 300 policajaca koji istražuju na čak 60-ak lokacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovim trenucima započinje i pretres u domu Ante Todorića. Međutim, on se, kako doznajemo, prije mjesec dana odjavio s adrese u Zagrebu te prijavio na adresu u Londonu. Treba vidjeti hoće li istražitelji taj njegov potez tretirati kao bijeg te eventualno raspisati tjeralicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Ravnateljstva policije potvrđeno nam je da policija postupa u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu, što znači da USKOK za sada nije preuzeo ovaj slučaj. U izvide koji su u ovoj fazi tajni uključen je i Samostalni sektor za drugostupanjski upravni postupak Ministarstva financija.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

AKCIJA AGROKOR: Istražitelji češljaju domove Todorićevih suradnika: Ivice Crnjca, Piruške Canjuge i Ljerke Puljić

Image

AKCIJA AGROKOR: Istražitelji češljaju domove Todorićevih suradnika: Ivice Crnjca, Piruške Canjuge i Ljerke Puljić

Policijski istražitelji jutros su upali i u vilu Ivice Crnjca na Šestinskom vrhu, kuću bivšeg čelnog financijaša Agrokora i dugogodišnjeg Todorićeva prijatelja.

Odvjetnik jednog od bivših čelnika Agrokora Ivana Crnjca, Ljubo Pavasović Visković, potvrdio je da je nakon pretrage stana njegov branjenik "lišen slobode" i odveden u policiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik je kazao da istraga obuhvaća poslovanje Agrokora u posljednjih nekoliko godina te da su iz doma njegova branjenika zaplijenjeni telefon i "dva papira".

"Sve se temelji na revizorskom izvješću, nepravilnostima u knjiženjima, krivotvorenim bilancama i izvješćima", pojasnio je Pavasović Visković koji očekuje da će Crnjac tijekom dana biti ispitan na državnom odvjetništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istražitelji u kućama Piruške Canjuge, Ljerke Puljić...

Istražitelji su ušli i u kuću Piruške Canjuge, nekadašnje članice Uprave Agrokora. Ona je prije nekoliko dana angažirala i odvjetnika Antu Nobila.

Policija je upala i u kuću Ljerke Puljić, izvršne dopredsjednice Agrokora. Policija je, kako se doznaje, došla i na vrata Damira Kuštraka, dugogodišnjeg Agrokorovog menadžera, koji navodno nije bio na svojoj adresi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred Kulmerove dvore stigli su i odvjetnici Ivice Todorića i Hrvoja Balenta. Istragom je obuhvaćen i suprug Ive Balent, Hrvoje, koji je u koncernu bio izvršni potpredsjednik za centralnu nabavu i usluge, te sinovi Ivice Todorića, Ante i Ivan. Stigao je odvjetnik Hrvoja Balenta, Nikola Mandić.

Kao imena koja su također obuhvaćena današnjom istragom spominju se i Tomislav Lučić, bivši član uprave Agrokora zadužen za financije i kontroling.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo