TIHOMIR DROBEC / Policija spriječila ilegalne utrke: 'Cilj im je objavljivanje na društvenim mrežama. Tako nam olakšavaju'

Tihomir Drobec iz Službe za sigurnost cestovanog prometa Policijske uprave zagrebačke rekao je da će primjeniti ovlasti kako bi spriječili organiziranje, planiranje i održavanje ilegalnih utrka

1.11.2022.
19:50
VOYO logo

Policija je ovoga vikenda u Zagrebu spriječila održavanje još jedne ilegalne auto utrke. Vozači automobila s tehničkim preinakama na motorima, ispušnim sustavima, upravljačima i amortizerima u noćnim su satima stvarali buku i "palili gume", te su sudjelovali u opasnim utrkama na zagrebačkim prometnicama. Deset vozila je upućeno u Stanicu za tehnički pregled, a 8 ih je zbog neispravnosti i nedozvoljene nadogradnje isključeno iz prometa.

Činjenica je da policija pokušava riješiti ovaj problem, ali činjenica je da se ovaj problem iz tjedna u tjedan, mjesecima sustavno ponavlja, rekao je RTL-ov reporter Boris Mišević koji je razgovarao s Tihomirom Drobecom iz Službe za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave zagrebačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policijska uprava zagrebačka s dovoljnim brojem policijskih službenika, resursa, znanja, tehnike, metodike i taktike reagirala je na prekršaj u tom segmentu u cestovnom prometu. Provodila je ciljanu akciju i provodit će i dalje. Ne da će pokušati, nego mi rješavamo i to nam je dužnost i primijenit ćemo svu svoju ovlast kako bi spriječili organiziranje, planiranje, a nadam se i održavanje takvih ilegalnih utrka", kazao je Drobec.

Gost RTL-a Danas dodao je i da nitko nema pravo raditi nešto mimo zakona i propisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne vide problem u tome što rade, da je policija bezrazložno usmjerena na njih. Međutim, to nije istina. Nitko od sudionika u cestovnom prometu nema si za pravo uzeti da može raditi nešto mimo zakona i propisa, a što drugim sudionicima u prometu nije dozvoljeno."

Drobec je rekao i da im posao olakšavaju i objave na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova ciljana akcija bila je usmjerena sa spektra prometa. Međutim, za taj prekršaj i nepovoljnu društvenu pojavu koju smo pravovremeno detektirali i reagirali zasigurno da su uključeni drugi rodovi policije, mislim na krim policiju i temeljnu policiju. Poduzimat ćemo pojačane opservacije mjesta na kojima očekujemo takva okupljanja. Naravno, da nam nekad olakšavaju posao objavama jer to je njima cilj- objavljivanje na društvenim mrežama. I drugi niz radnji poduzima PUZ s dovoljno resursa i znanja kako bi se tome stalo na kraj", kazao je Drobec i podsjetio da su od 1. studenog obvezna upaljena svjetla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo