Policija se protiv seljačke blokade bori - blokadom!

Stara Zagorska magistrala zatvorena je zbog prosvjeda seljaka, potvrdio nam je glasnogovornik PU krapinsko-zagorske.

5.3.2010.
17:14
VOYO logo

Policajci PU krapinsko-zagorske spriječili su blokadu graničnih prijelaza Macelj i Lupinjak zapriječivši put traktorima na kojima su seljaci jurišali ne bi li zakrčili prijelaze prema Sloveniji.

arti-201003050197006"Mogu vam samo reći da je državna cesta DC1 od Velikog Trgovišća do Mokrica, odnosno od ulaska na tzv. staru Zagorsku od Zaboka do Velikog Trgovišća zatvorena za sav promet u 13 sati. Razlog je taj što još uvijek traju prosvjedi seljaka, no ne bih mogao reći da se radi o policijskoj blokadi zato što nisam na terenu", kazao nam je Zoran Lončar, glasnogovornik PU krapinsko-zagorske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija preusmjerava promet prema lokalnim cestama kroz Veliko Trgovišće prema Zaboku i Oroslavlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prosvjednici su se oko 14 u srijedu također zaustavili traktorima na prometnicama, ali su stajali na jednom traku u smjeru od Zaboka prema Zagrebu i promet se odvijao. No, sad su zaustavili traktore na oba traka", kaže Lončar.

I prosvjednici iz Virovitičko-podravske županije su najavili blokiranje graničnih prijelaza s Mađarskom. Seljaci su izašli na ulice sa svojim traktorima, koji stvaraju kolone diljem Slavonije i pred Zagrebom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201003040827006 arti-201003050033006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo