POLICIJA OBJAVILA DETALJE O NESTANKU STRUJE U KB DUBRAVA: / 'Netko je provalio i potrgao ručicu'; Ravnatelj: 'Ovo nije slučajno'

Image
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

'Očito ovakvi događaji više nisu rezultat slučajnosti, jer za razbiti vrata na ormaru i teško oštetiti masivnu električnu sklopku potrebno je imati namjeru, vremena i teškog alata', kazao je v

8.11.2020.
11:40
Željko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Jučer je drugi puta u nekoliko dana u Kliničkoj bolnici Dubrava u Zagrebu nestalo električne energije, S obzirom na to da KB Dubrava zbog epidemije radi kao središnja covid-bolnica te da su ondje najteži pacijenti oboljeli od Covida-19 priključeni na respiratore, svaki nestanak struje potencijalno može biti poguban po njih.

U Upravi KB Dubrava sumnjaju na sabotažu, a o jučerašnjem incidentu, kada je na sat i pol nestalo struje, oglasila se i Policijska uprava zagrebačka koja je provela kriminalističko istraživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U KB DUBRAVA OPET NESTALO STRUJE: /

'Provaljeno je u ormarić i netko je teškim predmetom razvalio sklopku'; Oglasio se i Beroš

Image
U KB DUBRAVA OPET NESTALO STRUJE: /

'Provaljeno je u ormarić i netko je teškim predmetom razvalio sklopku'; Oglasio se i Beroš

Nepoznati počinitelj potrgao ručicu prekidača

"Jučer, 7. studenoga oko 9 sati u Dubravi na Aveniji Gojka Šuška, u hodniku na II. katu zdravstvene ustanove na kojem nisu smješteni pacijenti, nepoznati je počinitelj provalio u razvodni ormarić za električnu energiju i potrgao ručicu prekidača uslijed čega je došlo do privremenog nestanka električne energije u prostoru multimedijalnog centra i nekoliko uredskih prostorija. Visina materijalne štete za sada je neutvrđena, a kriminalističko istraživanje je u tijeku", priopćeno je iz PU zagrebačke.

Električne energije nestalo je, srećom, na dijelu drugog kata bolnice gdje se ne nalaze pacijenti, već prostori u kojima liječnici unose u računala podatke o bolesnicima, liječenju i terapijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

V.d. ravnatelj bolnice: 'Ovo više nije slučajno'

"Tehnička služba bolnice osigurala je napajanje električnom energijom uspostavom novog izvora. Rukovoditelj tehničke službe bolnice Elkaz Čehajić ustanovio je da je mehanički oštećena brava na ormaru u kojem se nalazi električna sklopka za strujni krug u tom dijelu bolnice, te da je, očito, teškim predmetom razvaljena sklopka, zbog čega je nestalo struje na drugom katu zgrade bolnice", kazali su u KB Dubrava.

Djelatnici bolničke tehničke službe popravili su kvar, a v.d. ravnatelja KB Dubrava prof. dr. sc. Ivica Lukšić o tom je događaju obavijestio ministra zdravstva Vilija Beroša i ostale nadležne te slučaj prijavio policiji. Takšer, odlukom Lukšića, u bolnici su uvedene dodatne mjere zaštite te stoža kontrola ulazaka i izlazaka iz zgrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očito ovakvi događaji više nisu rezultat slučajnosti, jer za razbiti vrata na ormaru i teško oštetiti masivnu električnu sklopku potrebno je imati namjeru, vremena i teškog alata. Najkraće, ovo se može smatrati namjernim oštećenjem", kazao je v.d. ravnatelja KB Dubrava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo