TROJAC POD NADZOROM / Policija objavila detalje brutalnog napada na ZET-ovce: Napadači su se dali u bijeg, maloljetnik udario policajca

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Liječnička pomoć 25-godišnjem zaposleniku gradskog poduzeća i policijskom službeniku pružena je u Kliničkoj bolnici Sveti Duh gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni

6.12.2023.
13:58
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Napad na djelatnike ZET-a dogodio se u utorak oko 11 sati na terminalu Črnomerec. Zagrebačka policija uhitila je dvojicu mlađih muškaraca koji su napali i ozlijedili vozača autobusa ZET-a te otpremnika ZET-a, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET). Vozaču autobusa napadači su slomili prst i odvezen je u bolnicu, dok je otpremnik lakše ozlijeđen, kazali su iz ZET-a. Iz ZET-a su oštro osudili napad, a Sindikat vozača i prometnih radnika ZET Zagreb donio je odluku zaustavljanja prometa na okretištu Črnomerec 7. prosinca 2023. u vremenu od 12 do 12.30 , a sve u cilju poboljšanja sigurnosti.

Image
BRZA REAKCIJA POLICAJACA /

Dvojica mladića s leđa napala ZET-ovce na Črnomercu: Vozaču autobusa za Zaprešić slomili prst

Image
BRZA REAKCIJA POLICAJACA /

Dvojica mladića s leđa napala ZET-ovce na Črnomercu: Vozaču autobusa za Zaprešić slomili prst

Zagrebačka policija oglasila se o brutalnom napadu. Kako navode u svom priopćenju jučer, oko 11 sati, na području Črnomerca, točnije na okretištu autobusa, maloljetnik, 20-godišnjak i 21-godišnjak verbalno su se sukobili, a potom se i naguravali sa 25-godišnjim i 44-godišnjim zaposlenikom gradskog poduzeća, koji su stajali pored vozila i međusobno razgovarali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dali se u bijeg, ali uzalud

"Dolaskom na mjesto događaja te uz pomoć prikupljenih obavijesti, policijski službenici obišli su na navedeno područje te uočili trojicu mlađih osoba koje bi se mogle dovesti u vezu s opisanim događajem.  Oni su se dali u bijeg nakon uočavanja policijskih službenika, te zbog pružanja aktivnog otpora nad jednim od njih, maloljetnikom, uporabljena su sredstva prisile ( tjelesna snaga i sredstva za vezivanje). Uslijed navedenoga on je u jednom trenutku i udario policijskog službenika", priopćila je policija.

Trojica osumnjičenih su stavljena pod nadzor policijskih službenika te je tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno kako su maloljetna osoba, 20-godišnjak i 21-godišnjak počinili prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok je protiv maloljetne osobe podnesena i kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela 'prisila prema službenoj osobi u pokušaju'. Liječnička pomoć 25-godišnjem zaposleniku gradskog poduzeća i policijskom službeniku pružena je u Kliničkoj bolnici Sveti Duh gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra se obustavlja promet na Črnomercu

Podsjetimo, nakon sve učestalijih i brutalnijih napada na vozače i kontrolore, te drugo prometno osoblje, a u cilju poboljšanja sigurnosti na radnom mjestu vozača, Sindikat vozača i prometnih radnika ZET Zagreb donio je odluku zaustavljanja prometa na okretištu Črnomerec 7. prosinca 2023. u vremenu od 12 do 12.30, javlja Danas.hr.

Na svojoj Facebook stranici objavili su detalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo