POLICIJA NAJAVILA NOVU AKCIJU ZA UTORAK: / Evo što će posebno kontrolirati u prometu

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Sutra će se provodit preventivna akcija 'Dan ljubaznosti u prometu' na području Policijske uprave koprivničko-križevačke

28.10.2019.
14:44
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

U utorak, 29. listopada provodit će se preventivna akcija „Dan ljubaznosti u prometu“ na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, izvijestila je PU koprivničko-križevačka. Tijekom devet mjeseci na području Policijske uprave zabilježeno je 480 prometnih nesreća od kojih četiri nesreće s poginulim osobama i 152 nesreće s ozlijeđenim osobama. U nesrećama je smrtno stradalo pet osoba, teško je ozlijeđeno 57 osoba, dok je lakše ozlijeđeno 148 osoba.

U 19 prometnih nesreća, od kojih su 17 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, sudjelovalo je 20 pješaka. U nesrećama je teško ozlijeđeno devet pješaka, dok je osam pješaka lakše ozlijeđeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više nesreća na pješačkim prijelazima

U devet mjeseci na pješačkim prijelazima zabilježeno je pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su tri pješaka teško ozlijeđena, dok su dva pješaka lakše ozlijeđena. U usporedbi s podacima za devet mjeseci iz prošle godine, zabilježeno je povećanje prometnih nesreća zabilježenih na pješačkim prijelazima (2018. - četiri nesreće s ozlijeđenim osobama). Broj teško ozlijeđenih pješaka u ovim nesrećama je povećan, dok je smanjen broj lakše ozlijeđenih pješaka (2018. – jedan teško ozlijeđeni pješak i tri lakše ozlijeđena pješaka).

Kako bi se smanjilo stradavanje pješaka u prometu, povodom obilježavanja Svjetskog dana pješaka, Policijska uprava koprivničko-križevačka u suradnji s gradovima Koprivnica, Križevci i Đurđevac provesti će dana 29. listopada preventivnu akciju „Dan ljubaznosti u prometu“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrade onima koji poštuju propise

Preventivnom akcijom „Dan ljubaznosti u prometu“ želi se senzibilizirati vozače motornih vozila na stradavanje pješaka te istima ukazati na činjenicu da nepoštivanje prometnih propisa i nepropuštanje pješaka koji se kreću ili se spremaju kretati obilježenim pješačkim prijelazima uvelike doprinosi teškom stradavanju pješaka u prometu na cestama.

U preventivnoj akciji prigodno će se nagraditi vozači koji poštuju prometne propise.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaštita pješaka u Zagrebu

Na području Policijske uprave zagrebačke sutra, od 10 do 18 sati, provest će se preventivno - represivna akcija „Zaštita pješaka“. Policijski službenici će pojačano nadzirati prekršaje vozača (od članka 133. do članka 135. Zakona o sigurnosti prometa na cestama), ali i prekršaje koje čine pješaci, izvijestili su iz PU zagrebačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo