'Policija mi je uništila život i obitelj, borit ću se do smrti'

'Samo zbog suza i patnji moje djece borit ću se do smrti da se vratim na posao.

20.12.2010.
8:53
VOYO logo

Tridesetčetverogodišnjeg imotskog policajca Matka Tolića </strong jedan Vrgorčanin lažno je optužio za primanje mita, pa je dobio otkaz. U srpnju 2008. godine jedan Vrgorčanin ga je lažno optužio da mu je na motociklu ostavio 100 kuna te da ih je policajac uzeo. Bez ikakvih dokaza Matka su suspendirali te mu u roku 30 dana dali otkaz. Ostao je bez ikakvih primanja. Nakon 14 mjeseci Županijski, a potom i Vrhovni sud, presuđuju da Tolić nije kriv. No i dalje ga ne zapošljavaju, pišu 24sata. Matkova obitelj smatra da je pribijena na stup srama. Nemaju novca niti za obvezne psihoterapijske tretmane djece u Splitu. Matea (12), Ivan (9) i Roko (7) neprestana su meta zadirkivanja.

"Priča da mi je vozač navodno ostavio 100 kuna, koje niti vidio nisam, a kamoli ih uzeo, smiješna je. Vjerovao sam kolegama da će slučaj pošteno istražiti. Još se nadam da će pravda pobijediti. Ne znam zašto mi ovo rade, no neću stati. Zaslužujem zbog budućnosti svoje djece da MUP ispravi svoju pogrešku. Ja sam čist i još ne vjerujem da ovo sve proživljavam", zaključio je očajni policajac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je policajac Tolić oslobođen, ima se odmah vratiti na posao. Pružit ćemo mu svu pomoć da se vrati", kaže Dubravko Jagić iz Sindikata policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo