POLICIJA NE GOVORI ISTINU: / Ovo dokazuje da je upadanje policajaca u redakciju Net.hr-a bilo čisto zastrašivanje

Image
Foto: Pixsell, Net.hr

Policajci su u utorak prije podne došla u redakciju Net.hr-a i tražila od kolegice Klancir osobnu iskaznicu kako bi provjerili njezinu adresu.

6.3.2019.
20:08
Pixsell, Net.hr
VOYO logo

Iako policija upad u redakciju Net.hr-a i legitimiranje njihove novinarke Đurđice Klancir pokušava opravdati činjenicom da nije mogla utvrditi koja je od više osoba istog imena i prezimena u Hrvatskoj baš tražena novinarka, od osoba iz policijskog sustava doznajemo kako to doista nije bilo potrebno. Naime, u službenom informacijskom sustavu uz osobne podatke svake osobe nalazi se i njezina fotografija, što policajcima značajno olakšava rad, odnosno provjeru identiteta, doznaje novinarka Telegrama Ana Raić Knežević.

Image
NOVINARKA NET.HR-a ĐURĐICA KLANCIR O ZASTRAŠIVANJU: /

'Dugo sam novinarka, ovo je prvi put da to radi policija na nečiji zahtjev'

Image
NOVINARKA NET.HR-a ĐURĐICA KLANCIR O ZASTRAŠIVANJU: /

'Dugo sam novinarka, ovo je prvi put da to radi policija na nečiji zahtjev'

Poslali policajce na radno mjesto novinarke

Tako se i uz ime i prezime kolegice Klancir nalazi i njezina fotografija. A budući da je riječ o dugogodišnjoj novinarki, dakle javnoj osobi čijim je fotografijama internet preplavljen i koja je višestruko javno istupala, bilo je prilično jednostavno doznati koja je točno Đurđica Klancir, novinarka protiv koje je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, odlučio podnijeti tužbu, a zbog čega se policiji za pomoć obratio njegov odvjetnik. Zbog toga slanje patrole na njezino radno mjesto i legitimiranje nema baš nikakvo opravdanje, govore nam ljudi iz policijskog sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušaj pravdanja policije

Policajci su u utorak prije podne došla u redakciju Net.hr-a i tražila od kolegice Klancir osobnu iskaznicu kako bi provjerili njezinu adresu. Na istoj adresi novinarka je već više od deset godina uredno prijavljena, a policajci su očito jako dobro znali i gdje radi, dakle utvrdili su adresu redakcije njeznog portala. Odvjetnik župana Žinića mogao je i na tu adresu poslati tužbu, što je i uobičajena procedura kod postupaka protiv novinara i medijskih nakladnika.

Pomoćnik načelnika pokušao opravdati zastrašujuć potez

Danas je istupio i pomoćnik načelnika Uprave policije Josip Bukvić, koji je pokušao objasniti zašto je policija došla na radno mjesto novinarke. “Policija je dobila zamolbu od strane odvjetnika (Antonio Kaleb, nap.a.) koji je zastupao privatnu osobu i na temelju te zamolbe u Policijskoj postaji Sisak vršene su provjere putem našeg informacijskog sustava. U njemu nije pronađena osoba za koju su traženi podaci, a koji su bili potrebni za podnošenje privatne tužbe protiv fizičke osobe. Kada nismo pronašli podatke u informacijskom sustavu, odvjetnik je u svojoj zamolbi dao i određene druge podatke gdje bi se mogli naći podaci o osobi za koju on sumnja da je počinila određeno djelo, a ukazivalo se da se podaci mogu naći na radnom mjestu osobe, a to je web portal Net.hr. Policijska postaja Sisak zatražila je redovnu provjeru od kolega u Zagrebu”, rekao je pomoćnik načelnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo