akt mržnje / Policija izvijestila kako je 19-godišnji autor morbidnih naljepnica predan pritvorskom nadzorniku

Image
Foto: Twitter

Riječ je o osobi koja se sumnjiči da je u noći s 23. na 24. veljače na autobusnom stajalištu na Trpinjskoj cesti u Vukovaru polijepio naljepnice

27.2.2017.
11:43
Twitter
VOYO logo

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 19-godišnjak iz Vukovara osumnjičen da je na Trpinjskoj cesti lijepio naljepnice neprimjerenog sadržaja protiv srpske manjine predan je pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju, izvjestila je u ponedjeljak ta PU. 

Riječ je o osobi koja se sumnjiči da je u noći s 23. na 24. veljače na autobusnom stajalištu na Trpinjskoj cesti u Vukovaru polijepio naljepnice na kojima je bilo nacrtano stablo s kojega vise obješeni ljudi s tekstom “Serbian family tree”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Morbidno i uvredljivo: u Vukovaru osvanuo degutantan crtež obješenih Srba

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Zbog morbidnih poruka u Vukovaru u akciju kreće i DORH: 'Položaj Srba iz dana u dan je sve teži'

>> Orepić o naljepnicama u Vukovaru: 'Ovo nije Hrvatska! To je primitivizam i kukavičluk'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Mladež HDZ-a Vukovar osudila morbidne naljepnice u Vukovaru i velikosrpsku propagandu u Bačkoj Palanci

Vlada RH  je s tim u vezi  najoštrije osudila svaki ekstremizam i akt provokacijskog karaktera protiv srpske manjine "koji ne pridonosi zajedništvu i stabilnosti te zaštiti ljudskih prava svih građana RH". Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić  je na Facebooku napisao kako je to primitivizam, izraz kukavičluka i svega što nema nikakve veze s Hrvatskom i domoljubljem, s Vukovarom i Vukovarcima.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i tamošnja Mladež HDZ-a također su  najoštrije osudiii postavljanje naljepnica u Vukovaru "kojima se vrijeđa dostojanstvo pripadnika srpske nacionalne manjine i svih drugih građana grada Vukovara."

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo