POLICIJA ISTRAŽUJE VLASNIKA APARTMANA KOJI JE ODBIO GEJ PAR: / 'Utvrdit ćemo sve činjenice'

Image

'O utvrđenim činjenicama izvijestit ćemo nadležno državno odvjetništvo radi donošenja mjerodavne odluke'.

9.8.2018.
15:46
VOYO logo

Vlasniku apartmana 'Identity' iz Zadra TomislavuGospiću, koji je široj javnosti postao poznat nakon što je otkazao gostoprimstvo gej paru iz Brazila, uskoro bi na vrata mogla pokucati policija. Naime, kako doznaje tportal, policajci bi trebali utvrditi je li u ovom slučaju došlo do kršenja Zakona o suzbijanju diskriminacije.

"Policija će u vezi s javno objavljenim informacijama, utvrditi sve relevantne činjenice u vezi s opisanim događajima, te o utvrđenim činjenicama izvijestiti nadležno državno odvjetništvo radi donošenja mjerodavne odluke", rečeno je tportalu iz PU zadarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
INTERNETOM SE ŠIRI SRAMOTA IZ ZADRA, JAVILI SE I BAHATI VLASNICI: /

'Zbog orgijanja više ne primamo homoseksualce'

Image
INTERNETOM SE ŠIRI SRAMOTA IZ ZADRA, JAVILI SE I BAHATI VLASNICI: /

'Zbog orgijanja više ne primamo homoseksualce'

'Odbijeni ste. Ne primamo gejeve'

Podsjetimo, FabianoVallim, radiolog iz Brazila, je na internetu napisao kako je planirao dio svojeg godišnjeg odmora provesti u Zadru te je sa suprugom rezervirao apartman, no problem je nastao kad je rekao kako želi sobu s bračnim krevetom.

‘Odbijeni ste. Ne primamo gejeve. Otkažite rezervaciju’, odgovorio je vlasnik apartmana Tomislav Gospić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vallim mu je odgovorio: ‘Dragi Tomislave Gospić, vrlo sam iznenađen vašim bezobraznim odgovorima. Homofobno ponašanje poput vašeg trebalo bi zabraniti u cijelom svijetu. Ipak, i dalje vjerujem u dobre ljude. Vi vjerojatno niste jedan od njih. Vjerujem da ćete razumjeti ako zadržim svoju rezervaciju do 30. kolovoza, jer je takav dogovor s Bookingom.

Ako vas oni ne kazne, vjerujem da će zadržavanje ove rezervacije barem malo pomoći tom cilju. Oduvijek slušam divne stvari o Hrvatskoj, ali vi sigurno niste dio toga. Jesam li u pravu? Bog vas blagoslovio’, napisao je liječnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča je brzo odjeknula u javnosti nakon što je liječnik svoju priču podijelio na Twitteru, a u objavi je označio i New York Times. Požalio se da je šokiran i da homofobija doista boli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo