ORGANIZIRA SE NOVI PROSVJED /

Nakon jezivih prijetnji obitelj Daruvarčeve žrtve je u strahu: 'Odselit će iz Zadra'

U nedjelju će nasilnik Darko Kovačević zvani Daruvarac izići na slobodu

7.2.2019.
19:14
VOYO logo

Otkad je brutalno pretučena, 18-ogodišnja Zadranka i njezina obitelj nemaju mira. 

U nedjelju će nasilnik Darko Kovačević zvani Daruvarac izići na slobodu, a sud sutra tek treba odlučiti hoće li mu biti određene mjere opreza.  I kao da to već nije dovoljno, djevojka, njezina majka i sestra na društvenim mrežama primaju prijetnje smrću. Ovaj put od maloljetnika, koji čini se, nema izravne veze s Daruvarcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je za nekoliko sati otkrila mladića koji je prijetio

Uoči Daruvarčeva izlaska iz zatvora, obitelj pretučene Lorene Gurlice ponovo dobiva prijetnje smrću - treći put otkad je slučaj izišao u javnost.  Policiji je trebalo samo nekoliko sati da otkrije i privede 17 - godišnjaka koji ih je postavio na Instagram i potpisao se kao prijatelj 31-godišnjeg nasilnika.

Na pitanje je li maloljetnik sa svog vlastitog računa prijetio obitelji, Bore Mršić, voditelj Službe kriminalističke policije u Zadru, rekao je da "prema sadašnjim saznanjima jeste, ali će se to  kriminalističkim istraživanjem još detaljno utvrditi". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maloljetnik, utvrđeno je, nije izravno povezan s Daruvarcem, samo uživa u medijskoj eksponiranosti njegovih djela, od kojih je za jedno čula cijela Hrvatska - kada je  brutalno premlatio 18-godišnju Lorenu.

Kovačević u nedjelju može na slobodu

Presuda Kovačeviću na pet godina otprije mjesec dana je nepravomoćna, a rok za zadržavanje u pritvoru je istekao, pa Daruvarac u nedjelju može natrag u kvart u kojem živi - tristotinjak metara daleko od svoje žrtve.

Sud bi sutra trebao odlučiti hoće Darko Kovačević na slobodi imati i mjere opreza. "Donosi se zapravo odluka o zabrani približavanja oštećenici, oduzimanje putnih isprava, javljanje u policijsku upravu i to", kazao je Denis Klarendić, glasnogovornik Općinskog suda u Zadru.

No, sve su mu te mjere već bile nametnute, ali i ukinute, jer je bio iza rešetaka. Nakon šest mjeseci istražnog zatvora mogao je na slobodu, jer presude još nije bilo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj Daruvarac tipični je primjer manjkavosti  pravosuđa, koje omogućava odugovlačenje odvjetnika do isteka svih zakonskih rokova za zadržavanje u pritvoru. Država mora zaštiti Lorenu, kaže ministrica socijalne politike Nada Murganić.

"Mi ćemo sigurno kao država u dogledno vrijeme učiniti i na poboljšanju zakona, radit će se sigurno i na poboljšanju rada sudaca, činit će se i to da širimo autonomne kuće", kazala je Murganić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obitelj je šokirana i u strahu su"

Novinar Hari Kočić kazao je u RTL-u Danas da je mladić, neslužbeno se doznaje, prijetnje uputio sa svog vlastitog Instagram profila pa policija nije imala težak posao. Policija smatra da obitelj žrtve nije direktno životno ugrožena i poručuju da je Zadar siguran grad.   

"Obitelj je šokirana i u strahu su. Pogotovo nakon prijetnji smrću koje su dobile. Majka žrtve mi je rekla da se ona mora iseliti iz Zadra jer se više ovdje ne osjeća sigurnom. Oni će biti četveta obitelj koja se zbog njega seli iz grada", kazala je Mirjana Jurjević-Adžić, jedna od organizatorica velikog prosvjeda u Zadru koji se održao prije izricanja presude Kovačeviću. 

Najavila je da će organizirati još jedan mirni prosvjed. "Pozivamo sve građane da dođu na mirni prosvjed koji će se održati u subotu u 15 sati na Narodnom trgu u Zadru. Organiziramo ga jer želimo da institucije napokon počnu raditi svoj posao", kazala je.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo