DRAMATIČNI TRENUCI /

Izvanredna reakcija hrabre policajke u Međimurju! Spasila muškarca koji se popeo na krov i omotao kabel oko vrata

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija

Nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja pregovora da siđe s krova, pozvana je u pomoć 38-godišnja policajka koja od ranije poznaje muškarca

30.9.2024.
11:06
Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Hrabra policajka u Međimurju spasila je život čovjeku kojeg su životne okolnosti natjerale da si pokuša oduzeti život.

Naime, u subotu nešto poslije 13 sati u Donjem Kraljevu, muškarac si je pokušao oduzeti život skokom s krova benzinske postaje u Ludbreškoj ulici. Policajci iz Preloga odmah nakon zaprimanja dojave uputili su se u Donji Kraljevec. Izlaskom na mjesto događaja utvrdili su kako je muškarac nasilno ušao u prostorije obližnjeg hotela, te se nakon sukoba s djelatnicima, popeo na krov obližnje benzinske postaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stojeći na samom rubu krova muškarac je zaprijetio skokom s visine od 5 metara, dok si je oko vrata omotao kabel koji je potom zavezao za obližnji stup. Nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja pregovora da siđe s krova, pozvana je u pomoć 38-godišnja policajka koja od ranije poznaje muškarca. Ni sekunde nije dvojila te se odmah uputila na mjesto događaja. Uspjela je tijekom strpljive i ustrajne komunikacije nagovoriti svog poznanika da joj se pridruži na vatrogasnoj platformi, nakon čega su oboje spušteni na tlo.   

Odlukom načelnika Policijske uprave međimurske hrabroj policijski Ines Goričanec iz Službe kriminalističke policije u petak, 4. listopada na svečanoj akademiji povodom Dana policije bit će dodijeljena Pohvalnica, pošto je nesebičnom, prisebnom i hrabrom reakcijom spasila život građaninu te time doprinijela ugledu policije, izvijestila je međimurska policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Snimke požara na tavanskom premištu zgrade na Črnomercu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo