Policajci su mi slomili čeljust i zube

6.10.2010.
23:34
VOYO logo

Marko Keran iz Đakova, star 24 godine, tvrdi kako ga je bez povoda 18. rujna ispred jednog kafića u Viškovu, nedaleko Rijeke, napala skupina policajaca i pretukla. Kući se vratio sa slomljenom čeljusti na dva mjesta i tri izbijena zuba.

"Bili smo u kafiću kada sam izašao van na zrak jer sam dosta popio. Vraćao sam se unutra, podigao ruku i prijatelju viknuo: 'Ovo je Đakovo!', kada me policajac zgrabio i počeo tući. Valjda je mislio da sam ga želio udariti jer sam podigao ruku pa sam se refleksno počeo braniti dok me on na podu udarao. Došla su još njih četvorica i tukla me dok sam ja ležao na podu", priča Marko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je to, kaže, gledao njegov prijatelj Robert Jerinić kod kojeg je i bio u gostima.

"Onda su me odvukli u maricu, odvezli u policiju gdje su me također batinali. Sve se to dogodilo bez ikakva povoda. Priznajem, bio sam pijan, ali nisam radio nikakve probleme da bi me oni tako pretukli. Policija me pokušala uvjeriti kako sam se s nekim drugim potukao, no na otpusnom pismu iz bolnice jasno piše kako se događaja sjećam i opisujem ga", ispričao je Đakovčanin za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovu priču potvrđuje i Robert Jerinić.

"Policija ga želi optužiti da je bio u masovnoj tučnjavi što uopće nije istina. Svojim sam očima vidio kako su ga bez ikakva razloga iscipelarili policajci i strpali u maricu", riječi su kojima Robert potvrđuje Markovu priču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča iz PU primorsko- goranske ne slaže se s onom koju je ispričao Marko. Kažu kako su mladića našli u alkoholiziranom stanju s ozljedama na glavi.

"Na upit policijskog službenika o tome što mu se dogodilo, zatečeni mladić je verbalno i fizički napao policijskog službenika. U namjeri odbijanja daljnjeg napada nad mladićem su primijenjena sredstva prisile te je priveden u službene prostorije. Po dovođenju utvrđeno je da je riječ o 24-godišnjaku iz Đakova, a očitana mu je koncentracija alkohola od 1,68 g/kg", stoji u priopćenju koje je Večernjaku poslala glasnogovornica Ankica Kolić. Dodaje kako mladić nije ozlijeđen zbog primjene sredstava prisile te da je načelnik primjenu prisile ocijenio opravdanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo