Policajci jureći pod rotirkama spasili život bebi

Hrabri policajci Bojana Opačić-Zuzija i Stjepan Orešković automobilom su 'čistili' put ispred automobila u kojemu je bila dvomjesečna beba kojoj je život bio na kocki.

11.5.2012.
9:04
VOYO logo

Roditelji su bolesno dijete iz Rovinja najprije odveli u pulsku bolnicu, a potom su krenuli prema 120 kilometara udaljenoj bolnici na Kantridi u Rijeci.

Passat s upaljenim žmigavcima jurio je istarskim Ipsilonom prema Rijeci. Otac je trubio i bjesomučno pretjecao automobile, vozio je "debelo" iznad dopuštene brzine. Na stražnjem sjedištu majka je u naručju držala dvomjesečnu bebu, koja je povremeno prestajala disati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sveopćoj panici roditelji su uspjeli ostati prisebni. Nazvali su 192 i zatražili da im se do bolnice osigura policijska pratnja.

Do bolnice došli za tri minute

Na poziv dispečera odazvali su se policajci Bojana Opačić-Zuzija i Stjepan Orešković, koji su automobil u kojem je bila bolesna beba dočekali u Opatiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uključili smo rotacijska svjetla i žmigavce da nas primijete. Otac bebice počeo nam je blicati da krenemo ispred njega kako bismo mu 'očistili' put. Srećom, bio je mrak i promet nije bio gust. Jurili smo i došli smo do bolnice za tri minute", ispričala je za24sata policajka Opačić-Zuzija.

Liječnici u riječkoj bolnici su bili spremni. Bebi, koja se i dalje oporavlja u bolnici na Kantridi, spasili su život.

Nisu znali gdje je bolnica

"Bila sam jako potresena. Koliko god radiš ovaj posao, nisi naviknut na stradanje djece. Koliko sam shvatila, roditelji nisu točno znali gdje se nalazi bolnica, to je također jedan od razloga zašto im je palo na pamet nazvati policiju. Svaka minuta bila je bitna. Nasreću, ipak smo uspjeli", rekla je policajka.

"Šef smjene mi je samo rekao: 'Učinite sve što možete.' Tako smo i napravili", prisjetio se policajac Stjepan Orešković jurnjave od Opatije do Rijeke u kojoj je prije dva tjedna vodio roditelje s djetetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo